0,5 kg sertés darálthús
3 zsemle (vagy ekkora mennyiségű fehérkenyér)
2 kisebb fej vöröshagyma
fokhagyma
só,bors,pirospaprika
1 tojás
zsemlemorzsa
A zsemlét vízbeáztatjuk,amíg megpuhul, majd kifacsarjuk belőle a vizet, és a zsemléket a darálthúshoz adjuk. A hagymát megpároljuk,majd az is mehet a húshoz,utána a préselt fokhagyma. Fűszerezzük, majd a végén hozzáadjuk a tojást. Összekeverjük, gombócokba formázzuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.
Érdemes friss húsból csinálni, mert a fagyasztott húsból készült fasírt sütéskor széteshet.
Ha lazának érezzük a húsos masszát, még egy tojást hozzá lehet adni.
A vöröshagymát, a fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót az olívaolajjal és valamennyi fűszerrel (ételízesítő vagy pizza fûszerkeverék + só + bors) botmixerrel összepépesítjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben körülbelül 1 órán át főzzük. A kechupot, az őrölt borsot, a mézet,...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA paprikát megmossuk, a magját kivesszük úgy, hogy a tetejét levágjuk. Félretesszük,majd elkészítjük a tölteléket. Töltelék: A darálthúst fűszerezzük, sóval,borssal,vegetával,zú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű