Családireceptkönyv.hu

Fasírt


Írta:

Elk. idő: kb fél óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg sertés darálthús
3 zsemle (vagy ekkora mennyiségű fehérkenyér)
2 kisebb fej vöröshagyma
fokhagyma
só,bors,pirospaprika
1 tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A zsemlét vízbeáztatjuk,amíg megpuhul, majd kifacsarjuk belőle a vizet, és a zsemléket a darálthúshoz adjuk. A hagymát megpároljuk,majd az is mehet a húshoz,utána a préselt fokhagyma. Fűszerezzük, majd a végén hozzáadjuk a tojást. Összekeverjük, gombócokba formázzuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Érdemes friss húsból csinálni, mert a fagyasztott húsból készült fasírt sütéskor széteshet.

Ha lazának érezzük a húsos masszát, még egy tojást hozzá lehet adni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édes savanyú sertés
Édes savanyú sertés

A húst 2 cm-es csíkokra vágjuk. A tojásfehérjét, keményítőt, szójamártástés a vörösbort habverővel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A húst beleforgatjuk és éetakarva 2 órá...

Elkészítési idő: 40 perc+pácolás
Nehézség: Közepes
share
Avatar Véres és májas hurka
Véres és májas hurka

A félbevágott és megpucolt sertésfejet megfőzzük egy kondérban, majd lefejtjük a csontokról egy tálba. Közben a rizst egy textil zsákba tesszük és a fej mellé téve majdnem készre f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Vadas sertéshúsból
Vadas sertéshúsból

A vöröshagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, összevágjuk. A húst felszeleteljük. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk