1/2 kg sertés comb vagy lapocka
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
1 evőkanál paradicsom püré
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát. Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.
Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
1. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. 2. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. 3. A húst összekeverjük a krumplival, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom., ha ezzel is megvagyok hozzá adom a felkockázott paprikát és m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször külön, a sütőben ropogósra sütjük a burgonyát. Ehhez a sütőt előmelegítjük 200C fokra. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, összeforgatjuk a 4 evőkanál olívaolajjal, sózz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA husszeleteket kipotyoljuk,sozzuk,borsozzuk Lisztbe,tojasba,zsemlemorzsaba forgatjuk,es nem tul forro olajban kisutjuk Krumplisalata : A krumplit hejaban megfozzuk,es hulni tes...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű