1/2 kg sertés comb vagy lapocka
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
1 evőkanál paradicsom püré
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát. Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.
Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
A pác hozzávalóit összeturmixoljuk, majd egy éjszakára belefektetjük a hússzeleteket. Másnap először grillen körbepirítjuk, majd nagyjából 20 perc alatt tovább sütjük, úgy, hogy o...
Elkészítési idő:Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kiseb...
Elkészítési idő: 1óraA húst megmossuk, szárazra töröljük, majd kiklopfoljuk és mustárral ízesítjük. A hússzeletekre ráhelyezzük a sonkát és a sajtot, majd feltekerjük, végül átkötjük. Egy edényben forr...
Elkészítési idő: