1/2 kg sertés comb vagy lapocka
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
1 evőkanál paradicsom püré
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát. Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.
Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
1. A barna rizst 1 kk. sóval feltesszük főni. 2. Felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, megpároljuk az olívaolajon. Ha üveges, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk. A húst fehére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. 2. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát apróra vágjuk, majd az olajon lassú tűznél üvegesre dinszteljük. A húst eközben először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk, körülbelül ugyanakkora nagys...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA húst 1-1,5 cm-s szeletekre vágjuk, tenyérrel meglapítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztben kevés zsíron pirosra elősütjük. Zsírjában apróra vágott füstölt szalonnán bőve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű