2 kg húsos sertésoldalas
1 nagy fej és 4 gerezd fokhagyma
8 dl ketchup
8 ek méz
15 szem bors
1 csapott kk őrölt bors
1 kk őrölt oregánó
1 kk őrölt rozmaring
só
2 ek Worchester-szósz
A húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben körülbelül 1 órán át főzzük.
A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt fokhagymát, az oregánót, a rozmaringot és a Worchester-szószt egy tálban összekeverjük. A húsokat alaposan megkenjük a páclével és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A húsokat a páclével együtt enyhén kiolajozott tepsibe tesszük. Az első 20 percben lefedve, majd kb 20-30 percig fedő nélkül sütjük, amíg szép barna nem lesz.
Sajtos krémmel töltött sonka Hozzávalók: 20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt,só 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez A vajon kissé m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Fasírt készítése: 20-25 dkg darált húst összedolgozunk, 1 db egész tojással, 1 db vízben áztatott, kinyomott zsemlével, és reszelt fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hús kicsontozása után ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a baconszalonnát kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Belet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsirad...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes