2 kg húsos sertésoldalas
1 nagy fej és 4 gerezd fokhagyma
8 dl ketchup
8 ek méz
15 szem bors
1 csapott kk őrölt bors
1 kk őrölt oregánó
1 kk őrölt rozmaring
só
2 ek Worchester-szósz
A húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben körülbelül 1 órán át főzzük.
A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt fokhagymát, az oregánót, a rozmaringot és a Worchester-szószt egy tálban összekeverjük. A húsokat alaposan megkenjük a páclével és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A húsokat a páclével együtt enyhén kiolajozott tepsibe tesszük. Az első 20 percben lefedve, majd kb 20-30 percig fedő nélkül sütjük, amíg szép barna nem lesz.
A hússzeleteket mindkét oldalán megkapatjuk, rádobjuk a zöldségeket és a hagymát.3-4 percig erős tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a fokhagymát, babérlevelet. Izlés szerint sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húst - szűzpecsenye, karaj vagy comb- felszeleteljük, kiklopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk. 2. Elkészítjük a bundát, ami a hármas jegyében született: 3 tojást kikeverünk 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a sós palacsintákat készítjük el. A tojásokat a sóval habosra kavarjuk, majd belekanalazzuk a lisztet. A tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztává kavarjuk. Leg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA gombát megmossuk, szárazra töröljük, és feldaraboljuk. A sonkát és a szalonnát csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a szalonnát és zsírjára pirí...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű