1000 g csont nélküli sertéskaraj
800 g vöröskáposzta
2 db nagyobb alma
2 narancs
só, bors, kömény
1 teáskanál borókabogyó, mustár
A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt borssal és vékonyan bekenjük mustárral. Ha előző este készítjük, a sót hagyjuk ki.
Egy lábosban, kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát fél-fél percig sütjük, kérget képezünk rajtuk.
Ha elkészültünk, félretesszük.
A káposztát legyaluljuk, az almát meghámozzuk és lereszeljük. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér részek ne maradjanak rajta, és feldaraboljuk.
A káposztát, almát, narancsot sóval, köménnyel és mozsárban összetört borókabogyóval elkeverjük.
Egy nagyméretű tepsibe akkora alufóliát teszünk, hogy majd visszahajtva teljesen befedje a belekerülő húst és káposztát.
A hússzeleteket egymás mellé a tepsibe rakosgatjuk, ráhalmozzuk a káposztát.
A fóliát visszahajtjuk és 1-1,5 óra alatt megsütjük.
Krumplipürét kínálhatunk mellé.
1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagy lyukú reszelőn. 3. Cserépedénybe (áztatás után), -...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A körmöket hosszában kettévágjuk, a csülköket kb. 3 cm-es karikára szeleteljük, majd alaposan megmossuk a húsokat. 2. Vegyünk elő egy elég nagy edényt, tegyük bele a zsírt,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA friss fejeskáposztát uborkagyalun vékony csíkokra szelem, megöntözöm az olívaolajjal és a 2-3 dl salátalével, és rövid időre hűtőszekrénybe teszem. A krumplit meghámozom, vékony...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElső lépésben vágd a húst nagyjából 4-5 cm-es kockákra. Az elérhető források szerint hagyományosan Vietnamban ezt az ételt bőrös lapockából készítik, én is ezt használtam. 1 kg-os...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes