menu

Családireceptkönyv.hu

Tasakban sült sertéskaraj almás-narancsos káposztáva


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1000 g csont nélküli sertéskaraj
800 g vöröskáposzta
2 db nagyobb alma
2 narancs
só, bors, kömény
1 teáskanál borókabogyó, mustár

Elkészítés:


A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt borssal és vékonyan bekenjük mustárral. Ha előző este készítjük, a sót hagyjuk ki.
Egy lábosban, kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát fél-fél percig sütjük, kérget képezünk rajtuk.
Ha elkészültünk, félretesszük.
A káposztát legyaluljuk, az almát meghámozzuk és lereszeljük. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér részek ne maradjanak rajta, és feldaraboljuk.
A káposztát, almát, narancsot sóval, köménnyel és mozsárban összetört borókabogyóval elkeverjük.
Egy nagyméretű tepsibe akkora alufóliát teszünk, hogy majd visszahajtva teljesen befedje a belekerülő húst és káposztát.
A hússzeleteket egymás mellé a tepsibe rakosgatjuk, ráhalmozzuk a káposztát.
A fóliát visszahajtjuk és 1-1,5 óra alatt megsütjük.
Krumplipürét kínálhatunk mellé.

Tasakban sült sertéskaraj almás-narancsos káposztáva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustáros flekken
Mustáros flekken

A mustárt elkeverem az őrölt borssal. A tarját felszeletelem, kiklopfolom, sózom és bekenem a mustáros keverékkel. Egy órai állás után kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm. G...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Tejfölös-gombás szelet
Tarja - Tejfölös-gombás szelet

1. A húst megmosom, szárazra törlöm, sózom, borsozom, majd egyik oldalát megkenem fokhagymakrémmel, a másik oldalát mustárral. 2. A hagymát felszeletelem és lerakom a hússal: e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Szűz - Szalonnába göngyölt fűszeres sertés szűzérmék
Szűz - Szalonnába göngyölt fűszeres sertés szűzérmék

1. A húst kétujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és mustárral ízesítjük majd egyenként körbetekerjük baconszalonnával. 2. Meglocsoljuk olí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Oldalas - Sült oldalas
Oldalas - Sült oldalas

1. A húst nem csontozzuk ki, de kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. 2. Sózzuk, borssal, köménymaggal fűszerezzük és egész kevés zsiradékot és vizet aláöntve sütőben - időnként saját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk