menu

Családireceptkönyv.hu

Húskalács férfiaknak, kapros mártással


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


szűzpecsenye
vékonyra szeletelt szalonna
só, bors, mustármag
olaj
Mártás:
1 db vöröshagyma
50 g vaj
1 ev. kanál búzafinomliszt
ízlés szerint só és bors
2 ev. kanál aprított friss kapor
200 ml alaplé
200 ml tej
250 ml főzőtejszín
1 ev. kanálecet vagy citromlé

Elkészítés:


A húst megmossuk, megszárítjuk, majd hosszában két vágást ejtünk – ahogy az a képen is látszik. Lényeg, hogy ne vágjuk el teljes hosszában a húst, hanem maradjon 1-2 cm érintetlenül az egyik végén.
Ezzel megkapjuk az „alapot” a fonáshoz. A húst sózzuk és borsozzuk, őrölt mustármaggal megszórjuk. Minden egyes „húskarra” vékony szelet szalonnát teszünk, majd a három „húskart” befonjuk. A végét fogpiszkálóval összefogjuk.
A húst alufóliára tesszük, olajjal meglocsoljuk, becsomagoljuk az alufóliába, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 – 30 percig sütjük. Ezután az alufóliából kicsomagoljuk és további 10 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy a hús kiszáradjon!
Amíg a hús a sütőben sül, elkészítjük a kapros mártás. Egy közepes fej hagymát megtisztítunk és kis lyukú reszelőn lereszelünk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és amikor már elkezd pirulni, hozzáadjuk a lisztet. A hagymát a liszttel együtt tovább pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a tejet. Sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot, végül a tejszínt. Egyet forralunk rajta, és el is készült. Ízlés szerint ecettel vagy citromlével ízesítjük.
Burgonyapürével tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://www.topreceptek.hu/recept/huskalacs-ferfiaknak-kapros-martassal-r821

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsimádók őzgerince
Húsimádók őzgerince

1. A tarjaszeleteket úgy verjük ki, hogy minél szélesebb szelet legyen belőle, hisz így fér tökéletesen a formába. Széleit, inas részeit bevágjuk, majd a húst enyhén megsózzuk – té...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Rántott sertésborda
Rántott sertésborda

A húst mindig egészben mossuk meg. A hússzeleteket csak közvetlenül sütés előtt bundázzuk. Az előre bundázott hús száraz lesz. Lábasban vagy serpenyőben odakészítjük a zsírt, mérsé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi májas hurka
Erdélyi májas hurka

A májat a tüdővel és a tokaszalonnával együtt enyhén sózott, bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. A megmosott rizst az abalével felengedjük és félpuhára főzzük. A finomra vágott ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Zöldséges-gombás vagdalt
Zöldséges-gombás vagdalt

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés zsíron aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a borsót, enyhén sózzuk.15-20 perc alatt lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk