80 dkg sertés lapocka
80 dkg burgonya
2 db édesburgonya
1 fej vöröshagyma
1 db kápia paprika
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 csomag fűszersó
10 dkg sajt
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
A lapockát (lehet akár tarjából is) szeletekre vágjuk, befűszerezzük (én Flekken fűszersót használtam) és egy picit kiolajozott tepsi aljára fektetjük.
Erre szórjuk a felcsíkozott hagymát, a felkarikázott paprikákat, paradicsomot és néhány felkockázott sajtot.
Sózzuk, borsozzuk és rátesszük a felkockázott fokhagymát.
A tetejére kerül a felkarikázott burgonya és végül az édesburgonya.
Meglocsoltjuk még egy kevés olajjal, öntünk alá egy kevés vizet (kb. 1 dl) és lefedve, 1 órát pároljuk.
Végül levesszük a fóliát, sajtot reszelünk rá és még kb. 10-20 percig sütjük.
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mé...
Elkészítési idő:■ A kelkáposzta torzsát kivágjuk, majd forró sós vízbe tesszük és leveleire szedjük (ahogy fő a káposzta, úgy jönnek le könnyen a levelei). ■ Ha kihűlt, a vastag ereket levágjuk a...
Elkészítési idő: 45 percMegsózzuk a húst, félre tesszük. Szálasra vágott hagymát elhelyezzük az üres lábasban. Egy másik serpenyőben nem túl kevés olajban megkapatjuk néhány másodpercig a húsok mindkét ol...
Elkészítési idő: