80 dkg sertés lapocka
80 dkg burgonya
2 db édesburgonya
1 fej vöröshagyma
1 db kápia paprika
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 csomag fűszersó
10 dkg sajt
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
A lapockát (lehet akár tarjából is) szeletekre vágjuk, befűszerezzük (én Flekken fűszersót használtam) és egy picit kiolajozott tepsi aljára fektetjük.
Erre szórjuk a felcsíkozott hagymát, a felkarikázott paprikákat, paradicsomot és néhány felkockázott sajtot.
Sózzuk, borsozzuk és rátesszük a felkockázott fokhagymát.
A tetejére kerül a felkarikázott burgonya és végül az édesburgonya.
Meglocsoltjuk még egy kevés olajjal, öntünk alá egy kevés vizet (kb. 1 dl) és lefedve, 1 órát pároljuk.
Végül levesszük a fóliát, sajtot reszelünk rá és még kb. 10-20 percig sütjük.
Elso lepesben a hust megmossuk ,sozzuk, borsozzuk majd mindket oldalan megsutjuk hogy kis kerget kapjon .Tepszibe rakjuk ,es pihentetjuk meg a gombat elokeszitjuk.A voroshagymakat...
Elkészítési idő: 1,5 ora Nehézség: KönnyűA rizst főzd félkeményre, majd vedd le a tűzről, és tedd félre. A hagymát kockázd apróra, dinszteld meg, majd tedd egy tálba. Add hozzá a húst és a rizst, üsd rájuk a tojást, res...
Elkészítési idő: 2,5 Nehézség: KözepesA húst enyhén kiklopfolva, ízlés szerint megsózva, megborsozva egy teflon tepsibe egymás mellé fektetem, melybe izlés szerinti mennyiségbe öntöttem olajat vagy zsírt. (mi szeretjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéslapockát ledaráljuk a szalonnával. Ha nincs darálónk, akkor válasszuk a boltban a legmagasabb zsírtartalmú darált húst. A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon meg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes