menu

Családireceptkönyv.hu

HENTES-TOKÁNY


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertéslapocka
12 dkg szalonna - császár (húsos)
5 dkg zsír - sertés
14 dkg hagyma - vörös
3 dkg sűrített paradicsom
1 dkg fokhagyma

bors - fekete (őrölt)
1 dl bor (fehér, édes)

Elkészítés:


1A húst megmossuk, és csíkokra vágjuk.
2A csíkokra vágott császárszalonnát és az apróra vágott hagymát egy kicsit zsírban pirítjuk.
3Hozzáadjuk a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát és a bort. Egy percig főzzük, majd hozzáadjuk a húst, a sót és a borsot.
4Időnként megkeverve, lefedve készre pároljuk. Ha szükséges, akkor a vizet pótoljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát és ezzel pároljuk még 5 percet. Tarhonyával tálaljuk.

 HENTES-TOKÁNY

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Töltött paprika Lytochoro (Olympos) módon
Töltött paprika Lytochoro (Olympos) módon

A zöldpaprikát kicsumázunk, kalapját levágjuk és 2’-ig főzzük forró vízben. Lecsöpögtetjük szitán. A hagymát lereszeljük. Olajat hevítünk egy lábasban, hozzátesszük a reszelt hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Húspogácsa otthon
Húspogácsa otthon

Ezeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 nagyobb fej nagyon apróra vágott hagymát, 2 ek. mustárt, 2 ek. ketchupot és 1 tojást. ha túl laza a massza 1-2 ek zsemlemorzsá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Malacsült almás-káposztával, zelleres krumplipürével
Malacsült almás-káposztával, zelleres krumplipürével

A nyers malaccsászárt sóval bedörzsöljük. A hagymákat és a zöldségeket megtisztítjuk, darabokra vágjuk. Egy sütőedényt zsírral kikenünk, szétterítjük benne a zöldségeket, rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sült karajnál finomabb és újévibb ételt nem is lehet
sült karajnál finomabb és újévibb ételt nem is lehet

A húst megmossuk és átkenjük olajjal, majd a fűszerekkel. Ha szeretnénk, át is kötözhetjük spárgával, hogy megtartsa a formáját. Tepsibe tesszük és öntünk alá egy kevés vizet, 200...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk