1, 2 kg sertésoldalas
1 fej fokhagyma
só, bors
zsír
Az oldalast mossuk meg és daraboljuk fel a csontok mentén. Most 1-esével vágtam szét a csontok menték. Ezután a húsokat tegyük egy tálba, szórjuk meg sóval és borssal és forgassuk össze. Kézzel a legegyszerűbb. Ezután egy tepsit zsírozzunk ki, és tegyük bele a húsokat. A fokhagymát daraboljuk fel apróra, nem kell pépesre, majd szórjuk a húsra és közé. 1 dl vizet öntsünk a hús alá. Takarjuk le alufóliával jó szorosan és 180 fokos (nem légkeveréses), előmelegített sütőbe, a középső rácsra tegyük be kb. 2-2,5 órára sülni. Ezután vegyük le az alufóliát és 220-230 fokos sütőben oldalanként süssük még 10-10 percig. Isteni finom.
A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. Belef...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Rövidkarajt ki kell csontozni, szeletekre vágni, kiklopfolni. 2. A szeleteket be kell sózni, meg kell kenni mustárral, egy kis borssal, majoránnával fűszerezni, majd egy sze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni ) A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesLegjobb zárható cserépedényben elkészíteni (Pataki tál, római tál, römertopf). A tálat hideg vízbe áztatjuk. Ezután a csülköt megmossuk, a szőröket leperzseljük, lekaparjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű