Családireceptkönyv.hu

Sült sertés oldalas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1, 2 kg sertésoldalas
1 fej fokhagyma
só, bors
zsír

Elkészítés:


Az oldalast mossuk meg és daraboljuk fel a csontok mentén. Most 1-esével vágtam szét a csontok menték. Ezután a húsokat tegyük egy tálba, szórjuk meg sóval és borssal és forgassuk össze. Kézzel a legegyszerűbb. Ezután egy tepsit zsírozzunk ki, és tegyük bele a húsokat. A fokhagymát daraboljuk fel apróra, nem kell pépesre, majd szórjuk a húsra és közé. 1 dl vizet öntsünk a hús alá. Takarjuk le alufóliával jó szorosan és 180 fokos (nem légkeveréses), előmelegített sütőbe, a középső rácsra tegyük be kb. 2-2,5 órára sülni. Ezután vegyük le az alufóliát és 220-230 fokos sütőben oldalanként süssük még 10-10 percig. Isteni finom.

Sült sertés oldalas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertésborda burgonyás, sajtos bundában
Sertésborda burgonyás, sajtos bundában

A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. Belef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Göngyölt karaj töltve - OK
Karaj - Göngyölt karaj töltve - OK

1. Rövidkarajt ki kell csontozni, szeletekre vágni, kiklopfolni. 2. A szeleteket be kell sózni, meg kell kenni mustárral, egy kis borssal, majoránnával fűszerezni, majd egy sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Burgonyával rakott sertésszelet
Burgonyával rakott sertésszelet

A burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni ) A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Alföldi káposztás csülök
Alföldi káposztás csülök

Legjobb zárható cserépedényben elkészíteni (Pataki tál, római tál, römertopf). A tálat hideg vízbe áztatjuk. Ezután a csülköt megmossuk, a szőröket leperzseljük, lekaparjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk