50 dkg darált hús
20 dkg zabpehely (előáztatva)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
sóm bors, pirospaprika
olaj
zabpehely (zsemlemorzsa helyett)
A zabpelyhet meleg vízben előáztatom, majd hozzáadom a darált húshoz és összekeverem a többi hozzávalóval is, ugyanúgy, mintha hagyományos fasírtot csinálnék. A tepsit kibélelem sütőpapírral és rárakom a fasírtokat, amelyeket előtte beleforgattam zabpehelybe, a tetejüket egy kevéske olajjal megkentem, sütés közben többször megforgattam. 200 fokos sütőben, 30-40 perc alatt ropogósra sütöttem.
A húst felkockázzuk majd félre tesszük. Addig felaprítjuk a paradicsomot (én leszoktam húzni a héját és akkor nem marad meg a "bőre" miközben föl.) A paprikát nagyon kicsi darabok...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűEgy tálba beleteszem a darált húst, egy másikba tejet öntök (2-3 dl-t), és időnként jól megnyomkodva beáztatom a zsemlét. Lereszelem a krumplit, majd kinyomkodom és hozzáadom a d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarjaszeleteket megsózom, borsozom, bekenem mustárral. A tepsit beterítem alufóliával és belefektetem a tarjaszeleteket. Rákarikázom a hagyma-, paprika- és kolbászszeleteket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHúsgombóc Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni. A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk. Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk (nekem 21 db...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű