50 dkg darált hús
20 dkg zabpehely (előáztatva)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
sóm bors, pirospaprika
olaj
zabpehely (zsemlemorzsa helyett)
A zabpelyhet meleg vízben előáztatom, majd hozzáadom a darált húshoz és összekeverem a többi hozzávalóval is, ugyanúgy, mintha hagyományos fasírtot csinálnék. A tepsit kibélelem sütőpapírral és rárakom a fasírtokat, amelyeket előtte beleforgattam zabpehelybe, a tetejüket egy kevéske olajjal megkentem, sütés közben többször megforgattam. 200 fokos sütőben, 30-40 perc alatt ropogósra sütöttem.
A húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd 5-6 órára (vagy egy éjsz...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk és felkockázzuk egyforma nagyságúakra. A hagymát is felkockázzuk és megdinszteljük a zsíron. Beletesszük a húst. Fűszerezzük, zúzott fokhagyma, erős és TV paprika...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagym...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű