Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Disznófősajt


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 disznófej
nyelve, bőrből is egy jó darab,
4 murok,
2 kis fej zeller,
fl fej fokhagyma,
2 fej hagyma,
őrölt kömény,
só,
bors,
pirospaprika

Elkészítés:


A hozzávaló húsokat, meg zöldségeket 3-4 óra alatt abalében puhára főzöm.

Mikor megvan, a bőröket, húst apró, vékony csíkokra vagdosom, fűszerezem, majd a disznó gyomrába tömködöm. Ha túl száraz lenne a massza, az abalével pótolom.

Kinyomkodom a levegőt belőle, bekötöm, majd egy éjszakára lenyomtatom.

Másnap átkötöm, s 3 napig a füstre teszem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Felvidéki töltött borda /Ízőrzők Budajenő/
Felvidéki töltött borda /Ízőrzők Budajenő/

A szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A szalonna zsírját kisütjük, majd ebben lepirítjuk a hagymát. A kolbászt és a gombát szeletekre, majd egészen apró kockákra felvágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sajtos-paradicsomos borda
Sajtos-paradicsomos borda

A húst megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiklopfoljuk és enyhén sózzuk-borsozzuk. Kevés olajon, mindkét oldalán elősütjük és félretesszük. A burgonyát héjában félig megfőzzük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kio...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar fokhagymás szalámi présben
fokhagymás szalámi présben

A sertés lapockát és a zsírszalonnát apró kockára vágom és a robot apritójában szinte krémesre keverem. Közben hozzá teszem a hagymát és fokhagymát is, és a többi fűszert is. A m...

Elkészítési idő: 1 nap+3 óra+1 n
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk