1 disznófej
nyelve, bőrből is egy jó darab,
4 murok,
2 kis fej zeller,
fl fej fokhagyma,
2 fej hagyma,
őrölt kömény,
só,
bors,
pirospaprika
A hozzávaló húsokat, meg zöldségeket 3-4 óra alatt abalében puhára főzöm.
Mikor megvan, a bőröket, húst apró, vékony csíkokra vagdosom, fűszerezem, majd a disznó gyomrába tömködöm. Ha túl száraz lenne a massza, az abalével pótolom.
Kinyomkodom a levegőt belőle, bekötöm, majd egy éjszakára lenyomtatom.
Másnap átkötöm, s 3 napig a füstre teszem.
A húst megmossuk és hosszú csíkokra vágjuk Feltesszük főlni ,az apróra vágott fokhagymával ,borsal,sóval, vegetával. A főző tejszínt kikeverjük a lisztel ,a sajttal ,a megpucolt...
Elkészítési idő:a tejben megáztatjuk a zsemlét,kicsavarjuk -mindent összekeverünk -egy tűzálló tálat kivajazunk -aljára vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formálunk ,egymás mellé rakjuk -a...
Elkészítési idő: 30A tarját ki kikloffoljuk majd gyorsan mind két oldalát átsütjük. Tepsibe rakjuk. Elkészítjük a tölteléknek valót. A tojást villával össze törjük, a a májjat elkaparjuk, a petrezs...
Elkészítési idő: