40 dkg sertéshús,
20 dkg főtt-füstölt sonka (vagy főtt-füstölt tarja),
2 zsemle,
1 dl tej,
2 tojás,
2-3 evőkanál olaj,
őrölt bors,
reszelt gyömbér,
kakukkfű,
só.
A sovány sertéshúst, a főtt sonkamaradékot, a tejben áztatott és jól kicsavart zsemléket együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, sóval, borssal, gyömbérrel, kakukkfűvel fűszerezzük, Kiolajozott őzgerincformába tömködjük, és közepes hőmérsékletű sütő-ben 35-40 percig sütjük. Felszeletelve majonézes burgonyával vagy hagymás burgonyasalátával tálaljuk.
1. A hússzeleteket kiveregetjük, mustárral mindkét oldalukat megkenjük. 2. A szeleteket egymásra fektetjük, és hideg helyen 1 óra hosszat állni hagyjuk. 3. Utána lisztbe má...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk. 2. Majd petrezs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgolyó hozzávalóit keverjük el egy nagy tálban, majd apró golyócskákat formálva belőle süssük meg zsiradékban, majd tegyük félre. A mártáshoz a vajon pirítsuk meg a lisztet, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBesamel mártás tejfölösen Egy kis edénybe feltesszük a vajat és felmelegítjük. Belehintjük a gm lisztet, simára keverjük. A tejet felmelegítjük, majd fokozatosan hozzáadagolju...
Elkészítési idő: ~1 óra + sütés Nehézség: Könnyű