2 db csülök
só, bors
babérlevél
majoránna, vegeta
fokhagyma
hagyma
1 pohár sör
A csülköt megpucoltam, megmostam, majd hideg vízbe tettem, rászórtam a fűszereket, a hagymát és a fokhagymát és fedő alatt puhára főztem, majd jénaiba szedtem...
Raktam rá egy kis zsírt, befűszereztem, ráöntöttem egy kis sört, és lefedve sütőbe raktam, félidőben levettem a fedőt és ráraktam a hagymákat, fűszereztem, majd pirosra sütöttem (közben sörrel locsolgattam)
Végül párolt lila káposztával és sült krumplival tálaltam:
A megmosott, szárazra törölt húst és a szalonnát felkockázzuk, majd utóbbinak a zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben megfőzzük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a megfőtt karfiol felét beletesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával. A sonkát és a bacont felkockázzuk, belekeverj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű◾️A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. ◾️Lisztbe forgatva némi olajon elősütjük őket. ◾️A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. ◾️A visszamaradt olajo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes