1,5-2 kg sonka (ha lehet csontozott)
4-5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1-2 babérlevél
4-5 szem fekete bors
A sonkát hideg vízbe tesszük és hagyjuk állni egy éjszakán keresztül. Ezután egy edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, ami bőven ellepi. A vöröshagymát meghámozzuk és egészben mellé rakjuk, a fokhagymagerezdekkel együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot is, lassú tűzön, lefedve legalább két órán át főzzük. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. A sonkát a fövőlevében hagyjuk kihűlni, így puha lesz és nagyon ízletes.
Ahány kiló a sonka, annyi óra a főzési ideje, minél nagyobb, annál tovább kell főzni, hogy megpuhuljon.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és grillfűszerrel megszórjuk. A kolbászt és a paprikákat apró kockákra vágjuk és összedolgozzuk a sajttal. Ízesítjük sóval és őrölt fehér b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a szokásos módon fasírtot gyúrtam, majd kis gombócokat görgettem belőlük. Sütőpapírral bélelt sütőlapon 180 fokon 35 percet sütöttem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét vízbe áztatjuk. A húst fokhagymával,fűszerekkel,tojással összekeverjük. A zsemlét jól kinyomkodjuk és belekeverjük a többi hozzávalóba. Kis golyókat formálunk belőle,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A közepes nagyságú húsos paprikákat megmossuk, hosszában kettévágjuk és kicsumázzuk. 2. A darált húsból, párolt rizsből, tojásból sóval, borssal, reszelt hagymával fűszerezv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű