1,5-2 kg sonka (ha lehet csontozott)
4-5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1-2 babérlevél
4-5 szem fekete bors
A sonkát hideg vízbe tesszük és hagyjuk állni egy éjszakán keresztül. Ezután egy edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, ami bőven ellepi. A vöröshagymát meghámozzuk és egészben mellé rakjuk, a fokhagymagerezdekkel együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot is, lassú tűzön, lefedve legalább két órán át főzzük. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. A sonkát a fövőlevében hagyjuk kihűlni, így puha lesz és nagyon ízletes.
Ahány kiló a sonka, annyi óra a főzési ideje, minél nagyobb, annál tovább kell főzni, hogy megpuhuljon.
A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk. Amikor már elkezd barnulni a hagyma, akkor az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk, leöblítjük, majd félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kiolajozott tepsibe rakjuk őket, a szeletek félig fedhetik egymást. 2. A tejszínbe belepréseljük a...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: NehézAlaposan összegyúrni. Használat előtt serpenyőben megsütöm, kevés víz legyen alatta.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesKarajból készül,sózom, kicsit borsozom, apróra vágott fokhagymát rakok rá. A tetejére tejfölből, apróra vágott vöröshagymából, 2 tojásból, reszelt sajtból, kis mustárból, majonézbő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű