menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros szűzpecsenye


Írta:

Elk. idő: 1 h
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60-70 dkg szűzpecsenye, só, 1 kg burgonya, 10 evőkanál kész lecsó, fél csokor petrezselyem
A hús és a burgonya sütéséhez:
olaj vagy zsír

Elkészítés:


1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, 12 érmére vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, de meg is borsozhatjuk.
2. A burgonyát megtisztítjuk, és kb. 3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Leszárogatjuk, majd bő, forró olajban (lehet fritőzben is) aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
3. Közben a húst egy kevés olajon oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. A sült karikaburgonyát kissé megsózzuk, a megforrósított lecsóval összekeverjük, és tányérokra halmozzuk.
4. A sült hússzeleteket rárakosgatjuk, végül fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tanács:

– Bélszín- vagy hátszínszeleteket, illetve borjú szűzpecsenyét is készíthetünk ugyanígy.
Megjegyzés:

– Az eredeti leírás szerint a krumplit először meg kell főzni, s csak ezután szeletelni majd pirítani a hús sütése után visszamaradó zsiradékban. Tapasztalatok szerint azonban a főtt burgonyát nem lehet olyan szép vékonyra vágni, mint a nyerset, könnyebben összetörik, és nem is pirul olyan szép egyenletesen.
Egy adag: 3227 kJ/772 kcal • 44,0 g fehérje • 34,8 g zsír • 70,7 g szénhidrát • 6,7 g rost • 119 mg koleszterin
Könnyű elkészíteni.
Csak frissen finom, de ha marad, letakarva hűtőszekrényben 2 napig eláll.
Egész évben készíthetjük.

Magyaros szűzpecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Háromsajtos csirkemell
Háromsajtos csirkemell

A csirkemellet felszeleteljük hosszában, majd borsozzuk, sózzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. A sajtokat feldaraboljuk, tejszínnel és kevés vízzel feltesszük főni. Amikor fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Töltött malac - OK
Comb - Töltött malac - OK

1. A szépen megtisztított malacnak lefejtjük a bőrét, vigyázzunk, hogy meg ne sértsük. 2. Sonkás tésztát készítünk: a lisztből és 2 tojásból gyúrt kifőtt tésztát összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Oldalas - Omlós sült oldalas
Oldalas - Omlós sült oldalas

1. Darabold fel a húst, csontonként vagy kétcsontonként szeleteld fel, majd mosd át alaposan. 2. Ha ezzel végeztél sózd be jó alaposan. 3. Vedd elő a tepsit, kend ki a zsír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ananászos-sonkás sertésszelet
Ananászos-sonkás sertésszelet

1. Az ananászkarikákat kiemeljük a léből, élükre állítva szűrőtálba támasztjuk, jól lecsepegtetjük, majd papírkendővel felitatjuk róluk a nedvességet. A sonkaszeleteket vékony csík...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk