Családireceptkönyv.hu

Magyaros szűzpecsenye


Írta:

Elk. idő: 1 h
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60-70 dkg szűzpecsenye, só, 1 kg burgonya, 10 evőkanál kész lecsó, fél csokor petrezselyem
A hús és a burgonya sütéséhez:
olaj vagy zsír

Elkészítés:


1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, 12 érmére vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, de meg is borsozhatjuk.
2. A burgonyát megtisztítjuk, és kb. 3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Leszárogatjuk, majd bő, forró olajban (lehet fritőzben is) aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
3. Közben a húst egy kevés olajon oldalanként kb. 3 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. A sült karikaburgonyát kissé megsózzuk, a megforrósított lecsóval összekeverjük, és tányérokra halmozzuk.
4. A sült hússzeleteket rárakosgatjuk, végül fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tanács:

– Bélszín- vagy hátszínszeleteket, illetve borjú szűzpecsenyét is készíthetünk ugyanígy.
Megjegyzés:

– Az eredeti leírás szerint a krumplit először meg kell főzni, s csak ezután szeletelni majd pirítani a hús sütése után visszamaradó zsiradékban. Tapasztalatok szerint azonban a főtt burgonyát nem lehet olyan szép vékonyra vágni, mint a nyerset, könnyebben összetörik, és nem is pirul olyan szép egyenletesen.
Egy adag: 3227 kJ/772 kcal • 44,0 g fehérje • 34,8 g zsír • 70,7 g szénhidrát • 6,7 g rost • 119 mg koleszterin
Könnyű elkészíteni.
Csak frissen finom, de ha marad, letakarva hűtőszekrényben 2 napig eláll.
Egész évben készíthetjük.

Magyaros szűzpecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustárban pácolt serpenyős tarja
Mustárban pácolt serpenyős tarja

A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás búbos karaj recept
Gombás búbos karaj recept

Elkészítése: A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anya
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A fejes káposzta szárát, torzsáját ék alakban kivágjuk. Közben vizet forralunk egy lábasban, s beletesszük a káposztát, megabáljuk. (amikor kezdenek leválni a levelek, kiszedjük eg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Palócleves, Palócgulyás
Palócleves, Palócgulyás

Az apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Mi "fehéren" szeretjük, de ilyenkor a tűzről félrehúzva tehetünk rá pirospaprikát. Rádobjuk a kockára vágott csirke...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk