Családireceptkönyv.hu

Zsebes karaj


Írta:

Elk. idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg csont nélküli karaj, egyben
15 dkg bacon
15 dkg trappsita sajt
2 db közepes nagyságú vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika

A páchoz:

olaj
őrölt pirospaprika őrölt bors
vegeta
Lucullus magyaros fűszersó

Elkészítés:


A húst alaposan megmostam majd papírtörlővel szárazra töröltem. Éles késsel kb. 1 centinként bevágtam, de nem vágtam át a húst, az alsó része egyben maradt. 2 evőkanál sertészsírt tettem a hús alá, majd kb. 3 ek olajba kevertem az őrölt fűszereket és a magyaros fűszersót is. Ezzel a fűszeres olajos keverékkel lekentem a húst, a zsebeket is, majd bacont, karikákra vágott vöröshagymár és sajtot is tettem a zsebekbe. A nyílás tetejét pedig csíkokra vágott kaliforniai paprikával fedtem le.
A tálat alufóliával lefedtem és 180 fokos sütőben másfél órát pároltam, a másfél óra leteltével levettem a fóliát a hús tetejéről és tovább sütöttem még kb. 40 percet. Ferdén szeleteltem.Burgonyapürével tálaltam

Zsebes karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás sertéstarja sült szalonnával
Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Fokhagymás sertéstarja sült szalonnával

A friss fejeskáposztát uborkagyalun vékony csíkokra szelem, megöntözöm az olívaolajjal és a 2-3 dl salátalével, és rövid időre hűtőszekrénybe teszem. A krumplit meghámozom, vékony...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Fasírt golyó
Fasírt golyó

A fasírtgolyó elkészítéséhez a darált húst tálba tesszük. Villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk az őrölt paprikát, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és vöröshagymát, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos sertéskaraj
Sajtos sertéskaraj

1. A sütőt 220-ra bemelegítjük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal ízesítjük. 2. Az olvasztott vajat egy nagy lábasban felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Ropa vieja
Ropa vieja

A sertéslapockát mossuk le, és egészben pácoljuk. Süssük kb 6-8 órán keresztül letakarva 120 fokon úgy, hogy öntünk mellé 2 dl vizet is. A zöldségeket vágjuk fel, pirítsuk le ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk