50-60 dkg sertéscomb
8-10 karika füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg zöldborsó (konzerv vagy mirelit)
4 db nagyobb fej csiperke gomba
1 közepes fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika (nagyobb kockára vágva)
2 db paradicsom (nagyobb kockára vágva)
1 teáskanál fűszerpaprika
3 ek napraforgó olaj, vagy 1 csapott evőkanál házizsír
petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
A combot felkockázzuk, a kolbászt karikára, a gombát szeletelve,
a hagymát a füstölt szalonnát, zöldpaprikát és a paradicsomot szintén kockára vágjuk.
A füstölt szalonnát olajon kisütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a gombát.
Ledinszteljük, majd beletesszük a húst.
Tovább dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, zöldpaprikát,
megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt kb 1 órát.
Mielőtt lezárjuk, előtte 15 perccel rakjuk hozzá a kolbász és a zöldborsót.
Ha ezek a hozzávalók is megpuhulnak, ráhintjük a petrezselyemzöldet,
levesszük a fedőt, és zsírjára pirítjuk, még forrón tálaljuk.
a csülköt kuktában a fokhagymával,vöröshagymával,babérlevéllel és szemes borssal odakésztijük,sózzuk majd 50 perc alatt megfőzzük -kivesszük,kihűtjük -mustárból,ketchupból,mézből...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: KözepesA darált húst egy tálba rakom,a sajtot bele reszelem sózom ,borsozom,pici tejet adok hozzá ettől jobban összeáll.Majd gombócokat formálunk belőle nagyobbakat mint egy ping-pong lab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra a gombát szeletekre vágjuk. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk grillfűszerrel és kevés vajon elősütjük. A vöröshagymát vajon megdinsztel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és egy órát pihentetjük, hogy a lenmagpehely megdagadjon. Kóstoljuk meg, és ha szükséges még ízesítsünk utána. Zsírban való kisütés előtt formázzunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű