Családireceptkönyv.hu

NAGYKUNSÁGI BOJTÁR PECSENYE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-60 dkg sertéscomb

8-10 karika füstölt kolbász

10 dkg füstölt szalonna

10 dkg zöldborsó (konzerv vagy mirelit)

4 db nagyobb fej csiperke gomba

1 közepes fej vöröshagyma

1 db zöldpaprika (nagyobb kockára vágva)

2 db paradicsom (nagyobb kockára vágva)

1 teáskanál fűszerpaprika

3 ek napraforgó olaj, vagy 1 csapott evőkanál házizsír

petrezselyem

só ízlés szerint

bors ízlés szerint (őrölt)

Elkészítés:


A combot felkockázzuk, a kolbászt karikára, a gombát szeletelve,
a hagymát a füstölt szalonnát, zöldpaprikát és a paradicsomot szintén kockára vágjuk.

A füstölt szalonnát olajon kisütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a gombát.

Ledinszteljük, majd beletesszük a húst.

Tovább dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, zöldpaprikát,
megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt kb 1 órát.

Mielőtt lezárjuk, előtte 15 perccel rakjuk hozzá a kolbász és a zöldborsót.

Ha ezek a hozzávalók is megpuhulnak, ráhintjük a petrezselyemzöldet,
levesszük a fedőt, és zsírjára pirítjuk, még forrón tálaljuk.

NAGYKUNSÁGI BOJTÁR PECSENYE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertéstarja a la Mami, lestyános, zöldséges rizzsel
Sertéstarja a la Mami, lestyános, zöldséges rizzsel

A hús: A zsírt tepsibe tesszük. A megmosott tarját besózzuk és a zsír tetejére tesszük. Megszórjuk köménnyel és a tetejére tesszük a kettévágott gerezd fokhagymát. Egy kis vizet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Sült csülök
Sült csülök

a csülköt félig megfőzzük fel lehet használni a fuszulykalevesben megfőtt csülköt/ egy részét is erre a célra lefejtjük nagyobb darabokban a csontról olajban kevés vízzel puhára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Fasirt másképpen
Fasirt másképpen

Összegyúrtam a darált hús az áztatott zsemlével, sóval és a fűszerekkel majd a felét kiolajozott jénaiba simítottam. 4 krumplit héjába megfőztem, karikára vágtam és a ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Töltött sertésborda kolbászos sajtos töltelékkel
Töltött sertésborda kolbászos sajtos töltelékkel

A paprikákat, kolbászt és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott paprikákat, kolbászt és lila hagymát elkeverjük a macisajttal,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk