menu

Családireceptkönyv.hu

NAGYKUNSÁGI BOJTÁR PECSENYE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-60 dkg sertéscomb

8-10 karika füstölt kolbász

10 dkg füstölt szalonna

10 dkg zöldborsó (konzerv vagy mirelit)

4 db nagyobb fej csiperke gomba

1 közepes fej vöröshagyma

1 db zöldpaprika (nagyobb kockára vágva)

2 db paradicsom (nagyobb kockára vágva)

1 teáskanál fűszerpaprika

3 ek napraforgó olaj, vagy 1 csapott evőkanál házizsír

petrezselyem

só ízlés szerint

bors ízlés szerint (őrölt)

Elkészítés:


A combot felkockázzuk, a kolbászt karikára, a gombát szeletelve,
a hagymát a füstölt szalonnát, zöldpaprikát és a paradicsomot szintén kockára vágjuk.

A füstölt szalonnát olajon kisütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és a gombát.

Ledinszteljük, majd beletesszük a húst.

Tovább dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, zöldpaprikát,
megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt kb 1 órát.

Mielőtt lezárjuk, előtte 15 perccel rakjuk hozzá a kolbász és a zöldborsót.

Ha ezek a hozzávalók is megpuhulnak, ráhintjük a petrezselyemzöldet,
levesszük a fedőt, és zsírjára pirítjuk, még forrón tálaljuk.

NAGYKUNSÁGI BOJTÁR PECSENYE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sörös tarja flamand módon
Sörös tarja flamand módon

A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, és egy nagy, magasabb falú serpenyőben, olívaolajban körbepirítjuk a szeleteket. Egy tányérra tesszük, letakarjuk fó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Fordított rántott hús
Fordított rántott hús

A húsit felszeleteljük, besózzuk. Fordítva bepanírozzuk (zsemlemorzsa-tojás-liszt) és olajba kisütjük. Tepsibe helyezzük. Elkészítjük a szószt; a vajat megolvasztom hozzáadom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mennyei finom sült tarja
Mennyei finom sült tarja

a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a hús köré...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Skót tojás
Skót tojás

Sós vízben megfőzzük a tojásokat, majd lehűtjük és megpucoljuk. Egy serpenyőben 3 ek olajat felhevítünk, rászórjuk a finomra vágott hagymát, finoman megsózzuk és 2 percig pirítjuk....

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk