menu

Családireceptkönyv.hu

Csülök pékné módra


Írta:

Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg csülök
1,5 kg krumpli
2 fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma

bors
zsír
majoranna
1 dl sör (vagy tej)

Elkészítés:


1. A csülköt akkora darabokra vágom, hogy le tudjam fedni a tepsit. A bőrét késsel becsíkozom. Ezután besózom, borsozom és 3 gerezd péppé nyomott fokhagymával bekenegetem. Állni hagyom félórát-órát.

2. Ezután beleteszem a tepsibe, bőrével lefelé, melléteszem a zsírt, öntök hozzá 1 dl vizet, lefedem, és a 180 fokos sütőbe teszem. Addig sütöm-párolom, míg puha nem lesz. Ez kb. 1,5-2,5 óra, a hús korától függően. Közben egyszer megfordítom a húsokat.

Míg sül, a krumplit meghámozom, hasábokra vágom. A vöröshagymákat 8 felé vágom. Ha már puha a csülök, de van még egy kis leve is, akkor mellé-alá teszem a krumplit, vöröshagymát, és teszek még néhány gerezd fokhagymát is közé. A krumplit is megsózom, ismét ráteszem a fedőt és sütöm kb. negyedórát.

Ezután a fedőt leveszem, lének már nem kell alatta lenni, csak a zsírjának, a csülök bőrét sörrel (vagy tejjel) megkenem, és még kb. 30 perc alatt pirosra pirítom. Közben egyszer-kétszer még megkenegetem a csülökbőrt.

Csülök pékné módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Tepsis sült tarja idény zöldségekkel
Tepsis sült tarja idény zöldségekkel

A cukkinit és a padlizsánt felkockázzuk, nem apró, hanem inkább nagyobb darabokra vágjuk őket. Egy hagymát felszeletelünk. Az újkrumplikat fél centis karikákra szeleteljük és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Rizskupacos sertéskaraj
Karaj - Rizskupacos sertéskaraj

1. A hússzeletek szélét bevágjuk, hogy sütés közben ne kunkorodjanak fel. 2. Klopfoljuk, megsózzuk, étolajban fehéredésig kisütjük. 3. Eközben a megmosott rizst 2 dl ételíz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Márti
Sült császárszalonna házilag recept
Sült császárszalonna házilag recept

A nyers császárszalonnát nagyobb,- vastagabb darabokra vágjuk és egy edénybe téve annyi vízzel felöntjük, hogy épp csak ellepje, feltesszük főni. A fokhagymáról leszedjük a szár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Hentes szelet
Hentes szelet

A szalonnát, sonkát, uborkát csíkokra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, zsírjából kivesszük, félre tesszük. Ebbe a zsírba megsütjük a sózott húst, félretesszük és melegen tartjuk. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk