1,5 kg csülök
1,5 kg krumpli
2 fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
só
bors
zsír
majoranna
1 dl sör (vagy tej)
1. A csülköt akkora darabokra vágom, hogy le tudjam fedni a tepsit. A bőrét késsel becsíkozom. Ezután besózom, borsozom és 3 gerezd péppé nyomott fokhagymával bekenegetem. Állni hagyom félórát-órát.
2. Ezután beleteszem a tepsibe, bőrével lefelé, melléteszem a zsírt, öntök hozzá 1 dl vizet, lefedem, és a 180 fokos sütőbe teszem. Addig sütöm-párolom, míg puha nem lesz. Ez kb. 1,5-2,5 óra, a hús korától függően. Közben egyszer megfordítom a húsokat.
Míg sül, a krumplit meghámozom, hasábokra vágom. A vöröshagymákat 8 felé vágom. Ha már puha a csülök, de van még egy kis leve is, akkor mellé-alá teszem a krumplit, vöröshagymát, és teszek még néhány gerezd fokhagymát is közé. A krumplit is megsózom, ismét ráteszem a fedőt és sütöm kb. negyedórát.
Ezután a fedőt leveszem, lének már nem kell alatta lenni, csak a zsírjának, a csülök bőrét sörrel (vagy tejjel) megkenem, és még kb. 30 perc alatt pirosra pirítom. Közben egyszer-kétszer még megkenegetem a csülökbőrt.
Serpenyőben felforrósítom az olajat, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát. Rászórok 1 kiskanál piros paprikát, és 1 evőkanálnyi Piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott szalonnát kisütjük és a zsírján megpirítjuk az aprított hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk és állandóan kevergetve megpirítjuk. B...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített vaj és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a hozzávalókat: meghámozzuk, majd apróra szeleteljük a répát, vékony szeletekre vágjuk a pancettát és a gyömbért. Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a panc...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: Közepes