10 dkg bacon szalonna
50 dkg darált sertéshús
2 kisebb tojás
1 kis csokor friss petrezselyemlevél
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd fokhagyma)
6 púpos ek zsemlemorzsa
10 dkg trappista sajt
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt. Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele.
A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.) Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra kerüljön.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük.
Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges.
Az egyik főzős csoportban (ahol már többen is elkészítették) láttam meg ezt az ételt, majd a saját fasírt alapreceptemet felhasználva, a fő irányvonalat megtartva, sajttal, friss petrezselyemlevéllel, zsemle helyett zsemlemorzsával és a vöröshagymát kihagyva készítettem el ezt a sütőben sült, baconbe tekert fasírt változatot.
Nagyon izgultam, mert épp vendégeket vártunk és reméltem, hogy mindenkinek ízleni fog.
Nem csalódtam, szerették Melegen, krumplipürével, savanyúsággal kínáltam, de hidegen is nagyon finom, hidegtál részeként is megállja a helyét.
A darált húst összegyúrom a darált szalonnával, a rizzsel, tojással és az ízesítő anyagokkal. A káposzta ha túlzottan savanyú, akkor kicsit átmosom hideg vízzel. A felét be terít...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: NehézSajtos krémmel töltött sonka Hozzávalók: 20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt,só 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez A vajon kissé m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét. A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázom, és megpirítom a zsíron. Később hozzáadom a nagyobb kockára vágott vörös és lila hagymát. Megpárolom, beleteszem az áttört fokhagymát és a csíkokra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz