Családireceptkönyv.hu

TENGERI KÁSÁS TÖLTÖTTKÁPOSZTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(20 főre): 2,5 kg tengeri (kukorica) kása, 1,5 kg darált sertéshús (comb, vagy lapocka), 60 dkg füstölt sonka, 60 dkg füstölt szalonna, 4 fej savanyú káposzta, 1 kg vágott savanyú káposzta, 5 nagyobb fej vöröshagyma, 2 púpos fakanál sertészsír, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom. A fűszerezéshez 8-10 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 dl darált pirospaprika, 2,5 liter paradicsomlé, ízlés szerint őrölt feketebors, só.

Elkészítés:


A kását (darát) felöntjük vízzel, és átmossuk. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a víz színe már teljesen tiszta lesz.
A füstölt sonkát és szalonnát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát, zöldpaprikát és paradicsomot is felkockázzuk. Serpenyőben zsírt olvasztunk, és üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd a paprikával-paradicsommal együtt tovább dinszteljük. A tűzről félrehúzzuk, és 4 teáskanálnyi őrölt fűszerpaprikával összekeverjük.
Lecsós alapunkat az átmosott tengeri kására öntjük. Hozzáadjuk a fűszereket: ízlés szerint őrölt pirospaprikát (4-6 teáskanálnyit), darált pirospaprikát, őrölt borsot, sót. Összekeverjük másfél liter paradicsomlével, beleöntjük a darált húst, sonkát és szalonnát. Jól átgyúrjuk a húsos masszát, megkóstoljuk, és ha szükséges sózzuk, vagy ízlés szerint borsozzuk, paprikázzuk.
A savanyú káposztákat hideg vízben átmossuk, leveleire szedjük, és a vastagabb ereket kivágjuk. Amennyiben túl nagyok lennének a levelek, akkor kisebbekre szedjük, és megtöltjük a húsos-fűszeres kásával. Tölcsér alakú formákat készítünk, a végein a káposztát gondosan behajtjuk, benyomkodjuk, nehogy kifolyjon a belseje.
Egy nagy lábos alját befedjük aprókáposztával, majd több körben, szorosan megrakjuk töltött káposztákkal. A tetejére újra aprókáposztát teszünk. Egy liter paradicsomlevet, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje- és kb. egy órán keresztül főzzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sörben pácolt császárhús
Sörben pácolt császárhús

1. A császárhúst besózzuk, borsozzuk, majd bekenjük mustárral, zúzott fokhagymával. 2. Tálba helyezzük, hozzáadjuk a megpucolt, cikkekre vágott hagymát, felöntjük a sörrel és hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dóra
Kuruc pecsenye
Kuruc pecsenye

A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd minden egyes szeletre egy-egy gépsonkát teszünk. A húsokat félbehajtjuk, és vízbe mártott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Disznósajt tepsiben
Disznósajt tepsiben

Elkészítési idő: fél nap
Nehézség: Közepes
share
Olaszos rántott szelet
Olaszos rántott szelet

Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk