- 30 dkg hús (csirke, disznó)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 paprika (TV és hegyes erős)
- 1 nagyobb paradicsom (opc.)
- 2 közepes sárgarépa
- 1 nagyobb fehérrépa
- 2 közepes krumpli
- 1 adag csipetke
- só
- bors
- 1-1,5 ek pirospaprika
- kömény
- Erős Pista (opc.)
- 1 ek kókuszolaj
- víz igény szerint (kb. 2 liter)
Előkészülünk: felvágjuk apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot, felkockázzuk a húst, a krumplit, a répát és nagyobb darabokba vágjuk a fehérrépát.
Kókuszolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felvágott paprikákat és a paradicsomot. Kevés vizet öntünk rá, majd pirospaprikát és a fűszereket hozzáadjuk. Kicsit rotyogtatjuk, majd jöhet a hús és a két répa, és felöntjük vízzel. Mialatt fő, gyorsan megcsináljuk a csipetkét, ha éppen nincs a fagyasztóban.
Ha a hús és a répa majdnem puha, mehet bele a krumpli. Mikor a krumpli majdnem puha, jöhet a csipetke. Fűszerezzük még, ha szükséges. Mikor feljött a tészta a felszínre, még 1-2 perc, és készen van.
A csirke sokkal hamarabb megfő, mint a disznó!
Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, attól függően, mennyire szeretnénk sűrűre!
Csipetke recept külön van elmentve.
Egy nagy tálban keverjünk össze 4 evőkanál olívaolajat, 3 evőkanál balzsamecetet, a mustárt, a mézet, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 teáskanál sót és 1 kávéskanál borsot. A c...
Elkészítési idő:A filezett libamelleket kettévágjuk, megsózzuk, vegetát is teszünk rá, majd hozzátesszük a kettébe vagy négybe vágott vöröshagymákat, és beletesszük az előtte már 10-15 percre beáz...
Elkészítési idő: 3 óraElőször a pácot készítjük el, jól összekeverjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a csirkecombokat. Lefóliázott tálban tartjuk egy napig, közben megforgatjuk, hogy mindenhova kerül...
Elkészítési idő:Mossuk meg a csirkecombokat, töröljük szárazra papírtörlővel, majd rakjuk bele egy tálba. Sózzuk, fűszerezzük és tegyük rá a zúzott fokhagymát is, majd öntsünk rá 2 evőkanál olajat...
Elkészítési idő: