8 szelet csirkemellfilé
4 sonkaszelet
só
őrölt bors
a panírozáshoz:
1 csésze liszt
2 tojás
1 csésze zsemlemorzsa
só
a kisütéshez: olaj
A húst kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal. (A sózással vigyázzunk, ha sós sonkát használunk!) Két-két hússzelet közé egy-egy szelet sonkát teszünk, ezeket hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.
A megtöltött húst a szokott módon panírozzuk, lisztbe, villával felvert, enyhén sós tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Amikor kész, a hústűt eltávolítjuk.
Tálalhatjuk rizzsel, krumplipürével vagy sült krumplival.
♥ a sonka mellé tehetünk egy-egy vékony szelet sajtot is.
♥ Csirkemell helyett használhatunk pulykamellet vagy karajt is.
A szalonnát kis kockára vágom majd elkezdem addig sütni amíg zsírt nem ereszt.Közben megpucolom a hagymát és kockára vágom.Beleteszem a szalonnához és megdinsztelem.Ha a hagyma már...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A csípős mustárt elkeverjük 1/2 teáskanál sóval, majd jó vastagon bekenjük vele a combokat. 2. Kisebb jénai tálba fektetjük, alufóliával letakarjuk és egy éjszakára a hűtősz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, kisebb darabokra aprózzuk. A megmosott paradicsomokat és a fetát felk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű