1 Őzgerinc formához:
1 db füstölt csülök,
9 – 10 szelet karaj,
kb. 20 szelet bacon,
1 nagy vöröshagyma,
2 evőkanál mustár,
30 – 40 dkg reszelt sajt,
2 db tojás, liszt
A csülköt előző nap főzzük puhára, és hagyjuk a vízében kihűlni, majd szeljük fel apró darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg. A csülköt, a hagymát,
és a mustárt összekeverjük és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Az őzgerinc formát kenjük ki vajjal, kicsit szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a szalonnával béleljük ki úgy, hogy a széleken kilógjanak. Szórjunk bele egy marék sajtot,
majd a lisztbe, tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az előző nap elkészített csülkös töltelékkel. Ismét szórjuk meg sajttal,
majd a maradék lisztbe, tojásba forgatott karajjal zárjuk le. A tetejére még szórhatunk sajtot, és hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a hiányzó részeket pótoljuk.
Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire , és süssük kb. 180 fokon 1 órát. Ezután óvatosan egy késsel a széleket mozgassuk
meg, hogy egy sütőpapíros tepsire ki tudjuk fordítani, és a másik felét is pirosra tudjuk sütni.
A hozzávalók pontos mennyisége az őzgerincforma nagyságából adódóan kis mértékben változhat!
A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: KözepesA húst kiklopfolom,fűszerezem ( só, bors ) A paprikából, 1 hagymából és 2 paradicsomból lecsót készítek,ha kész,rá ütöm a 3 tojást, és lágyra sütöm. A tojásos lecsót a hús szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk,lisztben megforgatjuk és elősütjük,majd kivesszük,félretesszük.A visszamaradt zsiradékban megpiritjuk a felkockázott hagymát,majd hozzátesszük a bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél kg sertésmáj, 70,dk hús, 1 kg szalonna hasaalja , 2 fej vöröshagyma 3 evőkanál zsiron megdinsztelve zúzott fokhagymát vizbe áztatni alapanyagokat felteszem főzni leszüröm ledar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű