1 Őzgerinc formához:
1 db füstölt csülök,
9 – 10 szelet karaj,
kb. 20 szelet bacon,
1 nagy vöröshagyma,
2 evőkanál mustár,
30 – 40 dkg reszelt sajt,
2 db tojás, liszt
A csülköt előző nap főzzük puhára, és hagyjuk a vízében kihűlni, majd szeljük fel apró darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg. A csülköt, a hagymát,
és a mustárt összekeverjük és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Az őzgerinc formát kenjük ki vajjal, kicsit szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a szalonnával béleljük ki úgy, hogy a széleken kilógjanak. Szórjunk bele egy marék sajtot,
majd a lisztbe, tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az előző nap elkészített csülkös töltelékkel. Ismét szórjuk meg sajttal,
majd a maradék lisztbe, tojásba forgatott karajjal zárjuk le. A tetejére még szórhatunk sajtot, és hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a hiányzó részeket pótoljuk.
Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire , és süssük kb. 180 fokon 1 órát. Ezután óvatosan egy késsel a széleket mozgassuk
meg, hogy egy sütőpapíros tepsire ki tudjuk fordítani, és a másik felét is pirosra tudjuk sütni.
A hozzávalók pontos mennyisége az őzgerincforma nagyságából adódóan kis mértékben változhat!
A vöröshagymát pucold meg, mosd meg, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a kisebb kockákra vágott húst. A paradicsomot és a paprikát is szeld fel, és dobd a húshoz. Sózd, borsoz...
Elkészítési idő: 25p + 1ó 20perc Nehézség: KönnyűMindent beletettem egy mély tálba és nagyon-nagyon alaposan összedolgoztam az alapanyagokat. Gyúrtam, gyúrtam, gyúrtam. Egy sütőpapírra ráhalmoztam a húsmassza felét és vékonya...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. 2. A lila hagymát megtisztítjuk,karikákra vágjuk. 3. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fokhagymát megtisztítjuk. A húst befűszerezzük. A sertéscombot egy lábasba tesszük a fokhagymával, zsírral és a köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és fedő a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes