60dk szűzérme
só,
bors
ételízesítő
3db tojás
40dk liszt
2 dobozos sör- egyik felét ő issza meg
étolaj- sütéshez
1dl olivaolaj
2 fej fokhagyma
köret:
2 fej vöröshagyma
80dkg krumpli
pirospaprika
étolaj
díszítésre saláta:
1cs petrezselyem
1 db zöldpaprika
1 db fejes saláta
A szűzérméket felkarikázzuk 2 cmes karikákra. Kicsit kiklopfoljuk a húst.
Lereszeljük a fokhagymát.
A fokhagymára olivát öntünk , ételízesítőt, sót, borsot teszünk rá és ezzel a lével átkenjük a szűzérméket.
Egy tálba teszünk lisztet , 2-3 tojással , majd sörrel hígítva megcsináljuk a tésztaalapot.
Ebbe beleforgatva megsütjük a húsokat forró olajban.
Közben pucoljuk a krumplit, hagymát.
Olajon megdinszteljük a hagymát, pirospaprikával megszórjuk és rárakjuk a megpucolt előre kifőzött krumplit.
A húst ledaráljuk s az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, átgyúrjuk majd megtöltjük a sertés bélbe, egy éjszaka hagyjuk rudakon kilógni majd mehet a füstre. Vékony bélben 2-3 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg gombát és a metélőhagymát kockákra, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a habosra kevert tojást, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. Közben a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet egy tálba öntjük. A fokhagymát lereszeljük és elkeverjük a tejben. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd a fokhagymás tejbe tesszük puhulni. Folpackkal le...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KözepesDagadó: Elkészítjük a tölteléket, összekeverjük a hozzávalókat: a darált húst, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, a nagyobb kockákra vágott szalonnát, a finomra vágott petrez...
Elkészítési idő: 165 perc Nehézség: Közepes