60dk szűzérme
só,
bors
ételízesítő
3db tojás
40dk liszt
2 dobozos sör- egyik felét ő issza meg
étolaj- sütéshez
1dl olivaolaj
2 fej fokhagyma
köret:
2 fej vöröshagyma
80dkg krumpli
pirospaprika
étolaj
díszítésre saláta:
1cs petrezselyem
1 db zöldpaprika
1 db fejes saláta
A szűzérméket felkarikázzuk 2 cmes karikákra. Kicsit kiklopfoljuk a húst.
Lereszeljük a fokhagymát.
A fokhagymára olivát öntünk , ételízesítőt, sót, borsot teszünk rá és ezzel a lével átkenjük a szűzérméket.
Egy tálba teszünk lisztet , 2-3 tojással , majd sörrel hígítva megcsináljuk a tésztaalapot.
Ebbe beleforgatva megsütjük a húsokat forró olajban.
Közben pucoljuk a krumplit, hagymát.
Olajon megdinszteljük a hagymát, pirospaprikával megszórjuk és rárakjuk a megpucolt előre kifőzött krumplit.
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvasztju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Vékony szeletekre vágjuk a sertés combot. 1 órát áztatjuk fokhagymás tejben a húst (annyiban, hogy ellepje). 2. Ezután paprikás, borsos lisztben megforgatom, majd hirtelen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A jól kivert, besózott hússzeleteket a zsiradékon vagy roston, illetve teflonedényben zsiradék nélkül mindkét oldalukon kisütjük. 2. Tűzálló tálban, egymás mellé ültetjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajokat egy teflonban besózzuk, beborsozzuk, majd hirtelen megsütjük. Egy másik dényben üvegesre megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a zöldborsót, majd a csíkokra ágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű