8 szelet sertés karaj (csont nélküli)
só
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa
olaj
A húst megmosom, ha nincs felszeletelve, felszeletelem. Miután lecsöpögött, egy húsklopfolóval kiklopfolom. Ízlés szerint megsózom a hússzeleteket. Előkészítem a bundázáshoz a hozzávalókat, az egyik tányérba liszt kerül, a másikba zsemlemorzsa, míg a harmadikba leütöm a 3 tojást, felverem őket, majd ízlés szerint sózom.Egy tepsibe zsírpapírt teszek, majd a hússzeleteket egyesével bepanírozom, előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába kerülnek. A bepanírozott hússzeleteket a zsírpapírra fektetem, majd a felső felüket egy ecset segítségével megkenem étolajjal. A 8 szelethez kb. 1-1,5 dl olaj szükséges.A sütőt előmelegítem 180 fokon, majd a húsokat 30 percre beteszem sülni. Amikor letelik az idő, óvatosan átfordítom a hússzeleteket, majd újabb 30 percre a sütőbe teszem. Amint a hús megsült, már tálalható is.
A karajhoz: 1. A hússzeleteket megtisztítjuk, óvatosan klopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Liszt és fűszerpaprika keverékébe hempergetjük a húsokat, majd félretess...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1.tésztát kifőzni, 2.olaj,paradicsom püre,fokhagyma,darált hús,fűszerek,ezt az egészet szépen lepirítani még a hús fehér lesz,rá önteni 1-2 dl vizet és és puhára párolni, 3.a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát rgy serpenyőbe megpárolom a megtisztított és apróra vágott krumplit rárakom, fűszerezem paprika, so, bors izlés szerint, felöntöm annyi vízzel hogy ellepje és sürüre főzö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát. Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, felöntjük a tejszí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes