8 szelet sertés karaj (csont nélküli)
só
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa
olaj
A húst megmosom, ha nincs felszeletelve, felszeletelem. Miután lecsöpögött, egy húsklopfolóval kiklopfolom. Ízlés szerint megsózom a hússzeleteket. Előkészítem a bundázáshoz a hozzávalókat, az egyik tányérba liszt kerül, a másikba zsemlemorzsa, míg a harmadikba leütöm a 3 tojást, felverem őket, majd ízlés szerint sózom.Egy tepsibe zsírpapírt teszek, majd a hússzeleteket egyesével bepanírozom, előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába kerülnek. A bepanírozott hússzeleteket a zsírpapírra fektetem, majd a felső felüket egy ecset segítségével megkenem étolajjal. A 8 szelethez kb. 1-1,5 dl olaj szükséges.A sütőt előmelegítem 180 fokon, majd a húsokat 30 percre beteszem sülni. Amikor letelik az idő, óvatosan átfordítom a hússzeleteket, majd újabb 30 percre a sütőbe teszem. Amint a hús megsült, már tálalható is.
A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegye ki a hűtőből, és a sütőt 210 °C-ra melegítse elő. A hagymát és a fokhagymát forró olajon pirítsa meg, adja hozzá a szalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVékonyra kiverjük a tarjaszeleteket, és szétosztjuk rá a kolbászt. Mindegyikre egy-egy szalonnaszeletet fektetünk, erre hagymakarikákat rakunk, és egyenként összegöngyöljük. Hústűv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Könnyű