8 szelet sertés karaj (csont nélküli)
só
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa
olaj
A húst megmosom, ha nincs felszeletelve, felszeletelem. Miután lecsöpögött, egy húsklopfolóval kiklopfolom. Ízlés szerint megsózom a hússzeleteket. Előkészítem a bundázáshoz a hozzávalókat, az egyik tányérba liszt kerül, a másikba zsemlemorzsa, míg a harmadikba leütöm a 3 tojást, felverem őket, majd ízlés szerint sózom.Egy tepsibe zsírpapírt teszek, majd a hússzeleteket egyesével bepanírozom, előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába kerülnek. A bepanírozott hússzeleteket a zsírpapírra fektetem, majd a felső felüket egy ecset segítségével megkenem étolajjal. A 8 szelethez kb. 1-1,5 dl olaj szükséges.A sütőt előmelegítem 180 fokon, majd a húsokat 30 percre beteszem sülni. Amikor letelik az idő, óvatosan átfordítom a hússzeleteket, majd újabb 30 percre a sütőbe teszem. Amint a hús megsült, már tálalható is.
,, A leöblített húst besózzuk és egészben átsütjük, kérget sütünk rá, majd felszeleteljük. A vaj egy részéből liszttel és tejjel besamelt készítünk, hagyjuk kihűlni, és hozzákeverü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combot felkockázzuk, a kolbászt karikára, a gombát szeletelve, a hagymát a füstölt szalonnát, zöldpaprikát és a paradicsomot szintén kockára vágjuk. A füstölt szalonnát olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Amikor megfőtt, lecsepegtetjük. Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet (maradjon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot többször, alaposan átmossuk, és a szárát levágjuk. Egy forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, a gerezd fokhagymát egy picit megroppantjuk, majd egészben beledobjuk, és me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű