4 szelet sertéstarja
4 szelet szalonna (füstölt)
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál mustár
1 evőkanál fűszerpaprika
8 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál só
1. Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
2. A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
3. A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre tesszük.
4. A szalonnából kisült zsíron megsütjük a húst. Előtte a serpenyőt hűtsük le egy kicsit. Egy pár percre vegyük lejjebb alatta a lángot, hogy a tarját közepes hőfokon tudjuk sütni. Oldalanként maximum 4-5 percig sütjük a húst, majd kivesszük a serpenyőből.
5. Tálaláskor a húsokra helyezzük a sült szalonna szeleteket, majd sült burgonyával, és savanyúsággal tálaljuk a cigánypecsenyét.
A combot kockákra vágom, megpirítom olajon, hogy fehér legyen, majd felrakom főni egy kis vízzel és vegetával. Amikor a hús majdnem teljesen megfőtt,belerakom a felszeletelt gombát...
Elkészítési idő: 60 perc, Nehézség: KönnyűA hagymát szálasra szeleteljük. a burgonyát keskeny karikákra vágjuk. a húst vékonyra szeljük, alaposan kiverjük. a szalonnát apró kockákra vágjuk. a kizsírozott tűzálló tálba ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A burgonyát megtisztítjuk, és mellé tesszük a fokhagymagerezdekkel együtt. A paradicsomszószt felön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. 2. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. 3. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű