- 3 kg malaclapocka (1 darabban)
- 1 nagy evőkanál gulyáskrém
- 1 nagy evőkanál paradicsomos fűszersó
- kb 1,5 dl olaj
- frissen őrölt bors
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 dl sör (világos, nálam Soproni)
- 1 kiló krumpli (megpucolva, feldarabolva
- 1 evőkanálnyi vaj vagy margarin
- 1 csapott evőkanálnyi tejföl
A húst beirdaljuk. A gulyáskrémet, pürésített fokhagymát, fűszersót, borsot alaposan kikeverjük, majd lassan folytonos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk az olajat. Ezt egyébként tetszés szerint lehet variálni: lehet mustárt tenni bele, vagy ha édeset szeretnénk ketchupot, vagy mézet, bármi fűszert amihez kedvünk van. Alaposan bekenjük a húst ezzel a páccal és hűtőben állni hagyjuk egy éjszakát.
A sütőt előmelegítjük 190°-ra, mjad ha felforrósodott betoljuk a húst a sütőbe, és egy bő órán át alufóliával lefedve sütjük. A húst meglocsoljuk sörrel (az egyharmadával) majd visszatesszük alufóliával lefedve a sütőbe. Fél óra múlva megint meglocsoljuk, majd alufólia nélkül visszatesszük a sütőbe. Még fél óra, és ismét meglocsoljuk a húst, majd ezek után körülbelül fél-háromnegyed óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a bőre ropogós, a húsa puha.
A krumplit lobogó sós vízben puhára főzzük, majd a tejföllel, vajjal összetörjük, majd a hússal tálaljuk.
Az ételhez nagyon illik a csemegeuborka, valamint az ecetes gyöngyhagyma.
1. A vöröshagymát apróra vágjuk. A húst csíkokra vágjuk. A paprikát, paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk. A sonkát is apró kockákra vágjuk és kolbászt is felkarikázzuk. 2. A na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és egy csipet sóval f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 1-1,5 ujjnyi szeletekre vág Meglapogat kézzel Sót, (többszínű) borsot őröl rá (megfordít, és úgy is) Egy serpenyőben (nem szűz!) olajat (zsírt) hevít, a hússzeleteket bel...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű1 A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. 2 A szalonnát bevagdossuk a bőrén, majd arról egy mozdulattal leválasztjuk. Így a legkönnyebb felvagdalni a szalonnát. 3 A se...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes