- 3 kg malaclapocka (1 darabban)
- 1 nagy evőkanál gulyáskrém
- 1 nagy evőkanál paradicsomos fűszersó
- kb 1,5 dl olaj
- frissen őrölt bors
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 dl sör (világos, nálam Soproni)
- 1 kiló krumpli (megpucolva, feldarabolva
- 1 evőkanálnyi vaj vagy margarin
- 1 csapott evőkanálnyi tejföl
A húst beirdaljuk. A gulyáskrémet, pürésített fokhagymát, fűszersót, borsot alaposan kikeverjük, majd lassan folytonos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk az olajat. Ezt egyébként tetszés szerint lehet variálni: lehet mustárt tenni bele, vagy ha édeset szeretnénk ketchupot, vagy mézet, bármi fűszert amihez kedvünk van. Alaposan bekenjük a húst ezzel a páccal és hűtőben állni hagyjuk egy éjszakát.
A sütőt előmelegítjük 190°-ra, mjad ha felforrósodott betoljuk a húst a sütőbe, és egy bő órán át alufóliával lefedve sütjük. A húst meglocsoljuk sörrel (az egyharmadával) majd visszatesszük alufóliával lefedve a sütőbe. Fél óra múlva megint meglocsoljuk, majd alufólia nélkül visszatesszük a sütőbe. Még fél óra, és ismét meglocsoljuk a húst, majd ezek után körülbelül fél-háromnegyed óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a bőre ropogós, a húsa puha.
A krumplit lobogó sós vízben puhára főzzük, majd a tejföllel, vajjal összetörjük, majd a hússal tálaljuk.
Az ételhez nagyon illik a csemegeuborka, valamint az ecetes gyöngyhagyma.
A zabpelyhet meleg vízben előáztatom, majd hozzáadom a darált húshoz és összekeverem a többi hozzávalóval is, ugyanúgy, mintha hagyományos fasírtot csinálnék. A tepsit kibélelem sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A páchoz a mézet elkeverjük a mustárral, gyömbérrel, fahéjjal ízesítjük. Ezután a hús alsó felét bekenjük a páccal, belehely...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMosd és tisztítsd meg a csülköt, majd tedd fazékba annyi vízzel, amennyi bőven ellepi 2. Sózd, borsozd és ízesítsd az egész borssal, a félbevágott vöröshagymával, a babérlevéllel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű