menu

Családireceptkönyv.hu

Egyben hagyott fantasztikus oldalas töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg egyben hagyott sertés oldalas
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl víz vagy sör
ízlés szerint csípős édesítő (házi vagy Édes Anna/Erős Pista)

A töltelékhez:

fél dl olaj
1 fej vöröshagyma aprítva
2 gerezd fokhagyma szétnyomva
20 dkg sertésmáj apróra vágva
4 db zsemle beáztatva, kinyomkodva
2 egész tojás
fél tk őrölt kömény
1 csokor petrezselyem felaprítva
só, bors
ha igényli akkor kevés zsemlemorzsa

Elkészítés:


A húst csont felett felszúrjuk, minél nagyobb zsebet készíttetünk rá. Megmossuk és a fűszerekkel alaposan beízesítjük. Félre tesszük és közben elkészítjük a tölteléket.
Olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a májat és összesütjük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket, az aprított petrezselymet, a tojásokat és a többi fűszert. Jó alaposan összedolgozzuk, és az oldalasba töltjük. Nem kell nagyon feszesre tömni. Ha elkészültünk vele akkor a rést hústűvel lezárjuk.
A kimaradó tölteléket a hús mellé halmozzuk. Aláöntjük a vizet vagy a sört, és lefedjük alufóliával.
200 fokra előmelegített sütőben puhulásig pároljuk, majd fedetlenül 180fokon pirosodásig sütjük. Ha kihűlt a csontok mellett remekül szeletelhető.

Egyben hagyott fantasztikus oldalas töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Háromsajtos csirkemell
Háromsajtos csirkemell

A csirkemellet felszeleteljük hosszában, majd borsozzuk, sózzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. A sajtokat feldaraboljuk, tejszínnel és kevés vízzel feltesszük főni. Amikor fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi
Sajtos karaj
Sajtos karaj

A karajszeleteket kiklopfolom, sóval, borssal fūszerezem. A trappista sajtot, füstölt sajtot, pirospaprikával összekeverem. A húst ebbe a keverékbe mártom, hogy jól rátapadjon a s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Pejsli szívből és nyelvből
Pejsli szívből és nyelvből

A szívet, nyelvet letisztítjuk, megmossuk, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel puhára főzzük. (Kuktában 1 óra). Közben a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Burgonyával rakott sertésszelet
Karaj - Burgonyával rakott sertésszelet

1. A burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. 2. A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. 3. Sózzuk, borsozzuk, és kevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk