menu

Családireceptkönyv.hu

Milánói makaróni


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg makaróni tészta,
40 dkg darált hús,
fél dl étolaj-kb,
1 db fej vöröshagyma,
só,
bors,
ételízesítő,
1-2 db babérlevél,
1 lapos kávéskanálnyi kakukkfű,
1 lapos kávéskanálnyi rozmaring,
1 púpozott teáskanál mustár,
1 evőkanál citromlé,
2 evőkanál kristálycukor,
2 db sűrített paradicsomkonzerv,
reszelt sajt a tetejére.



Elkészítés:



A hagymát nagyon apróra összevágom, és olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt puhára párolom a fűszerekkel. Ha a hús puha, belekeverem a mustárt, a citromlevet, a cukrot és egy kevés vízzel kicsit felhígított paradicsomot. Együtt főzöm még kb. 10-15 percig, ezalatt az ízek összeérnek.
Ha szükséges még, a fűszerekkel utána ízesítünk. Addig főzzük, míg elég sűrű lesz az állaga, akkor jó, mikor már rotyog.
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a kész szósszal elkeverve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.

Milánói makaróni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mátrai borzaska
Mátrai borzaska

A húsokat mosd meg, majd egy kicsit klopfold ki, sózd, borsozd, egy kis fokhagymás olajjal kend át őket, majd tedd félre. A krumplit hámozd meg, reszeld le, majd nyomkodd ki a vize...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FŰSZERES TARJA
FŰSZERES TARJA

A felszeletelt kiklopfolt, sózott tarját ,paprikás lisztbe mártom és hirtelen kisütöm mindkét oldalát. Egy nagy edénybe pakolhatom és tarka borssal megszórom. A visszamaradt olajb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Natúr sertésszelet almás kroketttel
Natúr sertésszelet almás kroketttel

A karaj szeleteket klopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy nagyobb serpenyőben az olajat, /Nem kell sok olaj/ forrósítsuk fel, majd te...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Fetás húsbatyu
Fetás húsbatyu

A húst összedolgozzuk a többi hozzávalóval, kivéve a fetasajtot, mert azt a legvégén morzsoljuk bele és óvatosan keverjük hozzá, nem kell, hogy teljesen szétmenjen, maradjanak láth...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk