50 dkg makaróni tészta,
40 dkg darált hús,
fél dl étolaj-kb,
1 db fej vöröshagyma,
só,
bors,
ételízesítő,
1-2 db babérlevél,
1 lapos kávéskanálnyi kakukkfű,
1 lapos kávéskanálnyi rozmaring,
1 púpozott teáskanál mustár,
1 evőkanál citromlé,
2 evőkanál kristálycukor,
2 db sűrített paradicsomkonzerv,
reszelt sajt a tetejére.
A hagymát nagyon apróra összevágom, és olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt puhára párolom a fűszerekkel. Ha a hús puha, belekeverem a mustárt, a citromlevet, a cukrot és egy kevés vízzel kicsit felhígított paradicsomot. Együtt főzöm még kb. 10-15 percig, ezalatt az ízek összeérnek.
Ha szükséges még, a fűszerekkel utána ízesítünk. Addig főzzük, míg elég sűrű lesz az állaga, akkor jó, mikor már rotyog.
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a kész szósszal elkeverve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
Először is, a hentessel hosszában kettévágatjuk a körmöket. Otthon pedig nekiállunk jól megpucolni. Késsel jól megkapirgáljuk és gázon lepörzsöljük az utolsó kis szőrt is róla. Azt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket sózzuk és borsozzuk. A hagymát felkockázzuk, a zsíron vagy olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, majd rátesszük a hússzeleteket. Hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát tisztítsd meg, vágd apróra, és kevés olajban párold üvegesre. Keverd a darált húshoz. Dolgozd hozzá a reszelt sajtot, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Formázz a masszábó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a húsgombócokhoz az olíva olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd levesszük a tűzről és félretesszük. Egy tálba tesszük a két féle húst, majd hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes