50 dkg makaróni tészta,
40 dkg darált hús,
fél dl étolaj-kb,
1 db fej vöröshagyma,
só,
bors,
ételízesítő,
1-2 db babérlevél,
1 lapos kávéskanálnyi kakukkfű,
1 lapos kávéskanálnyi rozmaring,
1 púpozott teáskanál mustár,
1 evőkanál citromlé,
2 evőkanál kristálycukor,
2 db sűrített paradicsomkonzerv,
reszelt sajt a tetejére.
A hagymát nagyon apróra összevágom, és olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt puhára párolom a fűszerekkel. Ha a hús puha, belekeverem a mustárt, a citromlevet, a cukrot és egy kevés vízzel kicsit felhígított paradicsomot. Együtt főzöm még kb. 10-15 percig, ezalatt az ízek összeérnek.
Ha szükséges még, a fűszerekkel utána ízesítünk. Addig főzzük, míg elég sűrű lesz az állaga, akkor jó, mikor már rotyog.
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a kész szósszal elkeverve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
A sonkát egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Ezután a megtisztított zöldségekkel együtt egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, fűszerezzük és fedő alatt las...
Elkészítési idő: 2-2.5 óra Nehézség: KözepesElőkészítés: A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Elkészítés:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásos lecsót készítünk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Ha lepirult, hozzátesszük a paprikaszeleteket, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket a tenyeremmel kicsit megcsapkodom, -ezt nem szoktam klopfolni-, sózom, borsozom, majd a mangalica zsíron mind a két oldalát elősütöm. Amikor a hús kérget kapott, t...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű