Családireceptkönyv.hu

Mártásos hús


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéshús, 1 fej hagyma, 1 leveskocka, 3 dl forró víz, csili, tárkony, só, bors, 1 ek liszt

Elkészítés:


A hagymát felkockázom és kevés zsírban megpirítom. Felvágom a húst kockára vagy vékony szeletekre. Hozzáaom a hagymához és fehéredésig pirítom. Sóval, borssal, 1 kk csiliporral és 1 kk tárkonnyal ízesítem.
3 dl forró vízben feloldom a leveskockát, majd elkeverek benne 1 ek lisztet. Ha elkeveredett, ráöntöm a húsra és készre főzöm. Főtt rizzsel és sült krumplival vegyesen tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


A fűszerezést ízlés szeint variálhatjuk. Ennyi csilitől nem csíp, csak kap egy kis pikáns mellékízt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A legízletesebb pácolt oldalas – finom falatok a s
A legízletesebb pácolt oldalas – finom falatok a s

Elkészítése: A húst megmossuk és feldaraboljuk, fűszerezzük és egy tálba tesszük. A paradicsomszószt, a zúzott fokhagymát, az ecetet, a feldarabolt csilit és rozmaringot összekeve...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

60 dkg sertéscomb 30 dkg zöldbab 10 dkg füstölt szalonna 2 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 1 db paprika 1 db paradicsom 1 mk. köménymag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Natúr szelet (Szilágyi Balázs receptje)
Natúr szelet (Szilágyi Balázs receptje)

Ha egész karajt vásároltál, akkor szeleteld fel, kb. 1 cm-es szeletekre. Klopfold ki a húst. A natúr szelet vastagsága ideálisan kb. 5-7 mm, és egyenletesen vastag a hús. Sózd és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk