2 csirkemell
3 evőkanál liszt
2 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
Aa szószhoz:
3 dl főzőtejszín
1 teáskanál vaj
10 dkg reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld
A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük. A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.
Megsózzuk a húst, félre tesszük. Szálasra vágott hagymát elhelyezzük az üres lábasban. Egy másik serpenyőben nem túl kevés olajban megkapatjuk néhány másodpercig a húsok mindkét ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA husit és a hagymát felaprítjuk. A husit jó apróra, a hagymát csak csíkokra. Együtt beleszórjuk egy tepsibe, megsózzuk, és mehet az 180'C-ra előmelegített sütőbe. Fél óránként me...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél ó...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darálthúst, megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, oregánóval, pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes