2 csirkemell
3 evőkanál liszt
2 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
Aa szószhoz:
3 dl főzőtejszín
1 teáskanál vaj
10 dkg reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld
A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük. A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.
Háromszor ledaráljuk a húsokat, lényeg, hogy minél pépesebb legyen. Fűszerezzük (csombor,fokhagyma apróra vágva), mehet bele a szódabikarbóna, bors, só, majd a leszűrt húsleves.Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst szépen megformázzuk, ami azt jelenti, hogy a végéről levágjuk az elvékonyodó részt, a másik feléről meg lenyessük a kilógó részeket, leszedjük a hártyát, ha van rajta, szóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, megtöröljük, hosszába felvágjuk. Belsejét teáskanállal kivájjuk, majd felaprítjuk. A vöröshagymákat apró kockákra vágjuk, a fokhagymát présen átnyomjuk. 2 par...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű