Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtszószos rántott csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 csirkemell
3 evőkanál liszt
2 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj

Aa szószhoz:

3 dl főzőtejszín
1 teáskanál vaj
10 dkg reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld

Elkészítés:


A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük. A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.

Sajtszószos rántott csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csevap (mics)
Csevap (mics)

Háromszor ledaráljuk a húsokat, lényeg, hogy minél pépesebb legyen. Fűszerezzük (csombor,fokhagyma apróra vágva), mehet bele a szódabikarbóna, bors, só, majd a leszűrt húsleves.Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sertésszűz Wellington módra
Sertésszűz Wellington módra

A húst szépen megformázzuk, ami azt jelenti, hogy a végéről levágjuk az elvékonyodó részt, a másik feléről meg lenyessük a kilógó részeket, leszedjük a hártyát, ha van rajta, szóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Tölött cukkini
Tölött cukkini

A cukkinit megmossuk, megtöröljük, hosszába felvágjuk. Belsejét teáskanállal kivájjuk, majd felaprítjuk. A vöröshagymákat apró kockákra vágjuk, a fokhagymát présen átnyomjuk. 2 par...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Stefánia vagdalt gazdagon
Stefánia vagdalt gazdagon

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk