30-40 dkg sertésszűz
3 paradicsom
3-5 szál újhagyma
½ fej új fokhagyma vagy 3 gerezd régi
10 dkg bacon vagy húsos szalonna
10-15 levél friss bazsalikom
12,5 dkg mozzarella (1 gombóc)
olívaolaj,
só, bors
A húst megmossuk, megtöröljük, ha szükséges, lehártyázzuk, majd nagyjából 1,5 cm-es szeletekre vágjuk (így 8-10 szeletet kapunk). Besózzuk és borsozzuk mindkét oldalát, és bedörzsöljük egy kevés olívaolajjal.
Egy serpenyőt felforrósítunk, a hússzeletek mindkét oldalát elősütjük benne 3-3 perc alatt.
Amíg sül a hús, megtisztítjuk és felkarikázzuk az újhagymát és a fokhagymát, felkockázzuk a paradicsomot, felcsíkozzuk a szalonnát.
A szűzérméket kiszedjük egy tányérra, a serpenyőbe dobjuk a szalonnát, megpirítjuk, majd jöhet rá a hagyma és a paradicsom, összeforraljuk, beletépkedjük a bazsalikomleveleket, és mehet is egy közepes méretű sütőedénybe.
A ragun elhelyezzük a hússzeleteket, mindegyik tetejére teszünk egy-egy szelet mozzarellát. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre.
Előző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágom és megdinsztelem. Rárakom a húst, sózom, borsozom, majd ha kifehérdett a kukoricát és a babot is rárakom, és összefőzöm. Ha már puha rárakom a port, keverget...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zsiradékban a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és együtt tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával íze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű