Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött paprika


Írta:

Elk. idő: 20-perc
Adag: 6-8/ fő.részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Töltött paprika! 40-deka darált hús, 15-dk-rizs, 1-fej hagyma, paprika, só, bors, vegeta, ízlés szerint, 1-szem paradicsom, 1-decinyi olaj, esetleg picivel több, 12-14db-tölteni való paprika, fél-liter 100%-kos ivólé paradicsom, másfél deci olaj a rántás készítéséhez, két csapott evő kanál finom liszt, 3-evő kanál cukor, + piros paprika a rántáshoz, kávés kanálnyi.

Elkészítés:


A húst tálba rakom, a meg mosott rizst hozzá adom, a fűszereket, az olajat, a sót, paradicsomot összevágom apróra, a hagymát felkockázom szintén apró kockákra, és hozzá adom a töltelékhez, és jól összekeverem. A paprikákat lemosom, a végéről késsel lecsípem a paprika hegyét, ki csumázom, és lazán betöltöm, főző edénybe rakom,félig felöntöm vízzel, és felteszem főni. Ez után az olajból és a lisztből világos rántást készítek, hozzá adom a cukrot, kicsit kevergetem együtt, leveszem a tűzről és egy kis piros paprikát adok hozzá, majd hozzá adom az ivólé paradicsomot jól összekeverem rakok hozzá pici sót csipetnyi vegetát, és felöntöm vele a paprikát és ebben főzöm összesen 40-45-percig és elkészült!

Trükkök, tippek, praktikák:


Az ilyen ételeket célszerű fém-vagy öntött edényben főzni, hogy oda ne égjen az alja, ezért nekem erre külön edényem van, amiben megfőzöm! A rántás készítésekkor, előmelegítem jól az olajat, és ez után rakom hozzá a lisztet, ettől folyékony és jó rántást tudok készíteni, nem lesz csomós könnyedén kevergetem, hamar megpirul aranysárgára, nem hagyom nagyon megpirulni, mert akkor rántásos íze lesz, és veszíti a finomságát és a szépségét! Ha forró vízzel felöntöm, 60-perc alatt készítéssel együtt asztalra kész, lehet tálalni!!

Töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Olasz sertéskaraj (Bmintbalázs)
Olasz sertéskaraj (Bmintbalázs)

Elkészítés: 1. Első lépésben készítsd elő a húst: a karajszeleteket klopfold ki vékonyra (kb. 2 mm), sózd és borsozd őket ízlés szerint. 2. A sonkaszeleteket közepes lángon süs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Gombás aprópecsenye
Gombás aprópecsenye

A felforrósított olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott húst és az apró kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát szeletelve, felöntjük a paradicsomlével, borssal, sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes mustáros karaj
Tejszínes mustáros karaj

A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. A tejfölt, a mustá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Leveleki bundás karaj - OK
Karaj - Leveleki bundás karaj - OK

1. A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, borsozzuk és fél órán át pihentetjük. 2. Közben lereszelünk egy tálba 60 dkg hámozott burgonyát. 3. Reszelünk bele egy fej vö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk