Töltött paprika! 40-deka darált hús, 15-dk-rizs, 1-fej hagyma, paprika, só, bors, vegeta, ízlés szerint, 1-szem paradicsom, 1-decinyi olaj, esetleg picivel több, 12-14db-tölteni való paprika, fél-liter 100%-kos ivólé paradicsom, másfél deci olaj a rántás készítéséhez, két csapott evő kanál finom liszt, 3-evő kanál cukor, + piros paprika a rántáshoz, kávés kanálnyi.
A húst tálba rakom, a meg mosott rizst hozzá adom, a fűszereket, az olajat, a sót, paradicsomot összevágom apróra, a hagymát felkockázom szintén apró kockákra, és hozzá adom a töltelékhez, és jól összekeverem. A paprikákat lemosom, a végéről késsel lecsípem a paprika hegyét, ki csumázom, és lazán betöltöm, főző edénybe rakom,félig felöntöm vízzel, és felteszem főni. Ez után az olajból és a lisztből világos rántást készítek, hozzá adom a cukrot, kicsit kevergetem együtt, leveszem a tűzről és egy kis piros paprikát adok hozzá, majd hozzá adom az ivólé paradicsomot jól összekeverem rakok hozzá pici sót csipetnyi vegetát, és felöntöm vele a paprikát és ebben főzöm összesen 40-45-percig és elkészült!
Az ilyen ételeket célszerű fém-vagy öntött edényben főzni, hogy oda ne égjen az alja, ezért nekem erre külön edényem van, amiben megfőzöm! A rántás készítésekkor, előmelegítem jól az olajat, és ez után rakom hozzá a lisztet, ettől folyékony és jó rántást tudok készíteni, nem lesz csomós könnyedén kevergetem, hamar megpirul aranysárgára, nem hagyom nagyon megpirulni, mert akkor rántásos íze lesz, és veszíti a finomságát és a szépségét! Ha forró vízzel felöntöm, 60-perc alatt készítéssel együtt asztalra kész, lehet tálalni!!
1. A darált húshoz hozzáadom a tojást, a kechupot és a mustárt, elkeverem. 2. Lereszelem a hagymát, átzúzom a fokhagymát, majd hozzákeverem a húshoz, só, borssal együtt. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük. 2. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dob...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát és a mustárokat. Szórjuk hozzá a fűszerpaprika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű