Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hagymás-tejszínes szelet balzsamecettel recept


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g sertés rövidkaraj
4 nagy fej vöröshagyma
130 g bacon
400 ml habtejszín
1 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
1 db leveskocka (marhahúsleves)
400 ml víz
1 ek balzsamecet
1 púpozott ek finomliszt
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A vöröshagymákat héjától megtisztítjuk, félbevágjuk, és karikákra fölvágjuk, a baconszalonnát felkockázzuk. A húst fölszeleteljük 8 szeletre
Egy serpenyőbe olajat öntünk, és elkezdjük sütni a hagymát és a baconszalonnát addig, amíg kezd egy kis színe lenni a hagymának. Fokhagymapréselővel rápréseljük a fokhagymát, jól összekeverjük, 1 jó evőkanál balzsamecetet ráöntünk.
Egy tányérra kiszedjük a hagymát és a baconszalonnát. A húst őrölt borssal fűszerezzük, és a maradék olajban majdnem készre sütjük.
Miután kisült a hús, félretesszük, ha sok az olajmaradék, akkor öntünk le belőle. Egy evőkanál liszttel megszórjuk, összekeverjük (mintha rántást készítenénk), és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
Fölengedjük a tejszínnel, visszatesszük a hússzeleteket, hagymát, baconszalonnát. Öntünk hozzá 400 ml vizet, és a marhahúsleves-kockát is belemorzsoljuk.
Elkezdjük főzni. Forrás után letakarjuk egy födővel, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús megpuhul. Én a tűzhelyem legalacsonyabb fokán szoktam.
Nekem nem kellett hozzá só, mert a baconszalonna és a leveskocka tartalmazott annyit. Tanácsos közben kóstolgatni, és csak utána sózni, ha még szükséges. Jó étvágyat.

Hagymás-tejszínes szelet balzsamecettel recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott savanyú káposzta
Rakott savanyú káposzta

Egy nagyobb lábasban két evőkanál zsíron átsütjük a levétől kinyomott savanyú káposztát. Egy másik edényben kevés zsiradékon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd rátesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Palóc pecsenye
Palóc pecsenye

A húst kiverjük és a szeletek szélét, inas részeit bevagdossuk, nehogy sütés közben a pecsenye összeugorjon. A grill fűszerkeverékkel mindkét oldalukat bedörzsöljük, majd egy kis...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dubarry sertés újragondolva
Dubarry sertés újragondolva

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÉTVEZÉR TOKÁNY
HÉTVEZÉR TOKÁNY

Háromféle húsból készítjük: 60 dkg csont nélküli marha-, 60 dkg ugyanilyen sertés- és 60 dkg borjúhúst veszünk hozzá és kisebb kockákra vágjuk össze, külön-külön téve a húsfajtákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk