1/2 kg serteskaraj
4 nagy sargarepa (murok)
2 fehérrépa
1 kis fej zellergumo
1 fej hagyma
pár szem fekete bors, babérlevél, so
Zsemlegomboc :
4 nagy szikkadt zsemle
2,5 dl viz
5 evokanal liszt
2 tojas
so
petrzselyemzold
keves olaj
Zoldseges martas :
1 evokanal liszt
olaj
1 pupos teaskanal mustar
citrom leve (izles szerint)
cukor (izles szerint)
A serteskarajt megmosom,egybe hagyom...
A sargarepat,feherrepat,zellergumot,hagymat,megtakaritom,megmosom,es minden darabot hosszaban kettevagok
Egy fazekba rakom a zoldsegeket,kozepere teszem a hust
Beleszorom a borssot,sot,baberlevelet,es foni teszem
Amikor a hus,es a zoldseg is puha,akkor kiveszem a hust es a zoldsegeket
A levet felreteszem
A zoldsegeket osszeturmixolom,turmixolas kozben meg ontok hozza a felretett lebol
Egy edenybe keves olajat ontok,megszorom egy evokanal liszttel,es vilagosra kavarom
Hozzateszem az osszeturmixolt zoldseget,mustart,ha szukseges,akkor sot,keves citromlevet,es keves cukrot izles szerint...
Ha tul suru,akkor potolom a zoldseg levevel,parszor megkavarom,es elzarom a tuzet.
Elkeszitem a zsemlegombocot
A zsemleket kockakra vagjuk,es keves olajon megpiritjuk
Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük 2,5 dl forró vízzel
Sozzuk,osszedolgozzuk kezzel,es legalabb egy 1/2 orat pihentetjuk
Ha lagynak tunik,akkor potoljuk liszttel....ha surunek,akkor potoljuk vizzel
Utana hozzatesszuk a tojasokat,petrezselyemzoldet,megint jol osszedolgozzuk,es sos forro vizben kifozzuk...
A hússzeleteket kiklopfoljuk, a gombát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A karajszeleteket megszórjuk MAGGI Ízvarázs ét...
Elkészítési idő:Mäso narežeme na plátky, mierne vyklepeme. Osolíme, okoreníme a dáme do strúhanky a potom do rozšlahaných vajec. Na panvici opečieme do zlata. Vložíme do zapekacej mysy. Potrieme k...
Elkészítési idő:A kiklopfolt hússzeleteket sózd, borsozd és mind a két oldalát meglisztezve, kevés forró zsiradékon mindkét oldalán süsd meg és rakd szép sorba egymás mellé egy tepsibe, vagy hőáll...
Elkészítési idő: