1/2 kg serteskaraj
4 nagy sargarepa (murok)
2 fehérrépa
1 kis fej zellergumo
1 fej hagyma
pár szem fekete bors, babérlevél, so
Zsemlegomboc :
4 nagy szikkadt zsemle
2,5 dl viz
5 evokanal liszt
2 tojas
so
petrzselyemzold
keves olaj
Zoldseges martas :
1 evokanal liszt
olaj
1 pupos teaskanal mustar
citrom leve (izles szerint)
cukor (izles szerint)
A serteskarajt megmosom,egybe hagyom...
A sargarepat,feherrepat,zellergumot,hagymat,megtakaritom,megmosom,es minden darabot hosszaban kettevagok
Egy fazekba rakom a zoldsegeket,kozepere teszem a hust
Beleszorom a borssot,sot,baberlevelet,es foni teszem
Amikor a hus,es a zoldseg is puha,akkor kiveszem a hust es a zoldsegeket
A levet felreteszem
A zoldsegeket osszeturmixolom,turmixolas kozben meg ontok hozza a felretett lebol
Egy edenybe keves olajat ontok,megszorom egy evokanal liszttel,es vilagosra kavarom
Hozzateszem az osszeturmixolt zoldseget,mustart,ha szukseges,akkor sot,keves citromlevet,es keves cukrot izles szerint...
Ha tul suru,akkor potolom a zoldseg levevel,parszor megkavarom,es elzarom a tuzet.
Elkeszitem a zsemlegombocot
A zsemleket kockakra vagjuk,es keves olajon megpiritjuk
Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük 2,5 dl forró vízzel
Sozzuk,osszedolgozzuk kezzel,es legalabb egy 1/2 orat pihentetjuk
Ha lagynak tunik,akkor potoljuk liszttel....ha surunek,akkor potoljuk vizzel
Utana hozzatesszuk a tojasokat,petrezselyemzoldet,megint jol osszedolgozzuk,es sos forro vizben kifozzuk...
elkészítés Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Addig megtisztítjuk, és félbevágjuk a hagymákat. A fokhagymákat is megtisztítjuk, 5 gerezdet apróra vágunk, a másik 5 gerezdet egyben h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbász bőrét lehúzzuk, és 1-2 órára fagyasztóba tesszük. -A tarjába hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és b...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KözepesA hagymát feldarabolom, olajon és zsíron (ne legyen kevés) darált paprikával dinsztelem. Belerakom az őrölt paprikát, a hússzeleteket és a babérlevelet. Megsózom. Kis idő múlva meg...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű