menu

Családireceptkönyv.hu

VADAS SERTÉSHÚSBÓL-ZSEMLEGOMBÓCCAL


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kg serteskaraj
4 nagy sargarepa (murok)
2 fehérrépa
1 kis fej zellergumo
1 fej hagyma
pár szem fekete bors, babérlevél, so
Zsemlegomboc :
4 nagy szikkadt zsemle
2,5 dl viz
5 evokanal liszt
2 tojas
so
petrzselyemzold
keves olaj

Zoldseges martas :

1 evokanal liszt
olaj
1 pupos teaskanal mustar
citrom leve (izles szerint)
cukor (izles szerint)

Elkészítés:


A serteskarajt megmosom,egybe hagyom...
A sargarepat,feherrepat,zellergumot,hagymat,megtakaritom,megmosom,es minden darabot hosszaban kettevagok
Egy fazekba rakom a zoldsegeket,kozepere teszem a hust
Beleszorom a borssot,sot,baberlevelet,es foni teszem
Amikor a hus,es a zoldseg is puha,akkor kiveszem a hust es a zoldsegeket
A levet felreteszem
A zoldsegeket osszeturmixolom,turmixolas kozben meg ontok hozza a felretett lebol
Egy edenybe keves olajat ontok,megszorom egy evokanal liszttel,es vilagosra kavarom
Hozzateszem az osszeturmixolt zoldseget,mustart,ha szukseges,akkor sot,keves citromlevet,es keves cukrot izles szerint...
Ha tul suru,akkor potolom a zoldseg levevel,parszor megkavarom,es elzarom a tuzet.

Elkeszitem a zsemlegombocot

A zsemleket kockakra vagjuk,es keves olajon megpiritjuk
Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük 2,5 dl forró vízzel
Sozzuk,osszedolgozzuk kezzel,es legalabb egy 1/2 orat pihentetjuk
Ha lagynak tunik,akkor potoljuk liszttel....ha surunek,akkor potoljuk vizzel
Utana hozzatesszuk a tojasokat,petrezselyemzoldet,megint jol osszedolgozzuk,es sos forro vizben kifozzuk...

VADAS SERTÉSHÚSBÓL-ZSEMLEGOMBÓCCAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Recept
Sült oldalas ahogy a mamától tanultam
Sült oldalas ahogy a mamától tanultam

elkészítés Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Addig megtisztítjuk, és félbevágjuk a hagymákat. A fokhagymákat is megtisztítjuk, 5 gerezdet apróra vágunk, a másik 5 gerezdet egyben h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbásszal töltött füszeres tarja
Kolbásszal töltött füszeres tarja

A kolbász bőrét lehúzzuk, és 1-2 órára fagyasztóba tesszük. -A tarjába hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és b...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándor
OROSZ TOKÁNY, TEJFÖLÖS MUSTÁROS SZAFTTAL.   Hozzával
OROSZ TOKÁNY, TEJFÖLÖS MUSTÁROS SZAFTTAL. Hozzával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvi
Snicli krumplifánkkal
Snicli krumplifánkkal

A hagymát feldarabolom, olajon és zsíron (ne legyen kevés) darált paprikával dinsztelem. Belerakom az őrölt paprikát, a hússzeleteket és a babérlevelet. Megsózom. Kis idő múlva meg...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk