menu

Családireceptkönyv.hu

Tarja fokhagymás-bundás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz

4 szelet sertéstarja
8 csipet só
4 csipet fehérbors (őrölt)
8 csipet köménymag (őrölt)
250 g tejföl (20%-os)
5 gerezd fokhagyma
120 g kukoricaliszt

A sütéshez

500 ml étolaj

Elkészítés:


A tarja szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
Egy tálkába tesszük a tejfölt. Egy fokhagymanyomó segítségével belepréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd alaposan összekeverjük.
Egy tál aljára kanalazunk a fokhagymás tejfölből, majd ráteszünk egy réteg húst. A hús tetejét is bekenjük, majd jön a következő réteg. A tetejére tejföl kerül. Lefedjük a tálat, majd pár órára a hűtőbe tesszük. Az a legjobb, ha egy egész éjszakát pácolódik, nagyon jót tesz a húsnak.
A hússzeleteket alaposan beleforgatjuk a kukoricalisztbe, kissé rá is nyomkodjuk.
120 g kukoricaliszt
Forró olajban arany barnára sütjük. A sütés ideje függ a hús vastagságától! Én oldalanként kb. 5-6 percig sütöttem. Amikor elkészült, papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk róla a felesleges zsiradékot.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szia! Azért használtam kukoricalisztet, mert picit szemcsésebb és durvább a finomlisztnél, így ropogósabb lett tőle a bunda. Ha sima lisztet használtam volna, akkor puhább bundát kaptam volna. Az sem utolsó szempont, hogy a kukoricaliszt gluténmentes, így valamivel egészségesebb, mint a finomliszt. :)
tényleg nincs klopfolva.
Forró olaj kell különben leválik a bunda.

Tarja fokhagymás-bundás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis hús burgonya ágyon
Tepsis hús burgonya ágyon

a burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés fűszerkeverékkel -a hús szeleteket kicsit klofoljuk , fűszerezzük. --lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütjük -a serpenyőb...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

-

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Karaj - Hortobágyi sertésborda
Karaj - Hortobágyi sertésborda

1. A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük. 2. Tűzálló tálba rakjuk, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Körömpörkölt
Körömpörkölt

A körmökről az esetleges szőröket eltávolítjuk, majd a köröm végétől kezdve éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánkos). Legal...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk