A húshoz
4 szelet sertéstarja
8 csipet só
4 csipet fehérbors (őrölt)
8 csipet köménymag (őrölt)
250 g tejföl (20%-os)
5 gerezd fokhagyma
120 g kukoricaliszt
A sütéshez
500 ml étolaj
A tarja szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
Egy tálkába tesszük a tejfölt. Egy fokhagymanyomó segítségével belepréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd alaposan összekeverjük.
Egy tál aljára kanalazunk a fokhagymás tejfölből, majd ráteszünk egy réteg húst. A hús tetejét is bekenjük, majd jön a következő réteg. A tetejére tejföl kerül. Lefedjük a tálat, majd pár órára a hűtőbe tesszük. Az a legjobb, ha egy egész éjszakát pácolódik, nagyon jót tesz a húsnak.
A hússzeleteket alaposan beleforgatjuk a kukoricalisztbe, kissé rá is nyomkodjuk.
120 g kukoricaliszt
Forró olajban arany barnára sütjük. A sütés ideje függ a hús vastagságától! Én oldalanként kb. 5-6 percig sütöttem. Amikor elkészült, papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk róla a felesleges zsiradékot.
Szia! Azért használtam kukoricalisztet, mert picit szemcsésebb és durvább a finomlisztnél, így ropogósabb lett tőle a bunda. Ha sima lisztet használtam volna, akkor puhább bundát kaptam volna. Az sem utolsó szempont, hogy a kukoricaliszt gluténmentes, így valamivel egészségesebb, mint a finomliszt. :)
tényleg nincs klopfolva.
Forró olaj kell különben leválik a bunda.
Amennyiben friss lecsóval készítjük,úgy elsőnek a szokott módon lecsót készítünk a paprikából,paradicsomból,hagymából. A húst kiklopfolom,sózom-borsozom. Egy nagyobb méretű tep...
Elkészítési idő:A darált húst összekevered az ételízesítővel, borssal, pici sóval. A bacon szeleteket egymás mellé fekteted (csomagonként) úgy, hogy picit fedjék egymást. Ráteríted a darált hús ke...
Elkészítési idő: 40 percA húst megmossuk és feldaraboljuk, fűszerezzük és egy tálba tesszük. A paradicsomszószt, a zúzott fokhagymát, az ecetet, a feldarabolt csilit és rozmaringot összekeverjük és átken...
Elkészítési idő: