A húshoz
4 szelet sertéstarja
8 csipet só
4 csipet fehérbors (őrölt)
8 csipet köménymag (őrölt)
250 g tejföl (20%-os)
5 gerezd fokhagyma
120 g kukoricaliszt
A sütéshez
500 ml étolaj
A tarja szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
Egy tálkába tesszük a tejfölt. Egy fokhagymanyomó segítségével belepréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd alaposan összekeverjük.
Egy tál aljára kanalazunk a fokhagymás tejfölből, majd ráteszünk egy réteg húst. A hús tetejét is bekenjük, majd jön a következő réteg. A tetejére tejföl kerül. Lefedjük a tálat, majd pár órára a hűtőbe tesszük. Az a legjobb, ha egy egész éjszakát pácolódik, nagyon jót tesz a húsnak.
A hússzeleteket alaposan beleforgatjuk a kukoricalisztbe, kissé rá is nyomkodjuk.
120 g kukoricaliszt
Forró olajban arany barnára sütjük. A sütés ideje függ a hús vastagságától! Én oldalanként kb. 5-6 percig sütöttem. Amikor elkészült, papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk róla a felesleges zsiradékot.
Szia! Azért használtam kukoricalisztet, mert picit szemcsésebb és durvább a finomlisztnél, így ropogósabb lett tőle a bunda. Ha sima lisztet használtam volna, akkor puhább bundát kaptam volna. Az sem utolsó szempont, hogy a kukoricaliszt gluténmentes, így valamivel egészségesebb, mint a finomliszt. :)
tényleg nincs klopfolva.
Forró olaj kell különben leválik a bunda.
A tarját ujjnyi szeletekre vágom, a fokhagymával, sóval, borssal, majorannával és köménymaggal fűszerezem. Éjszakára hűtőbe teszem pihenni. Másnap kevés olajon mindkét oldalát elős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát megpirítottam egy kis zsírral. A szalonnakockákat kiszedjük, a maradék zsíron megpirítjuk a kikloffolt, fűszerezett, lisztbe forgatott húsokat. Ha megpirultak, kivesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kikent tűzálló tál aljára egymás mellé fektetek 4 szelet húst. 2. Megsózom, meghintem borssal, és 1-1 angol szalonna szeletet helyezek rá. 3. Beborítom vékony karikákr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt 1 óráig előfőzzük. Ha kihült egyenletesen felszeleteljük. A római tál aljára lerakjuk a hasábokra vágott krumplit és a negyedekre vágott hagymát. A zsírt felolvasztjuk é...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: Könnyű