menu

Családireceptkönyv.hu

Muszaka


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes padlizsán
3 paradicsom
1 fej hagyma
60 dkg bárány- vagy sertéshús
só, bors
3 g fokhagyma
bazsalikom, oregánó, római kömény,szerecsendió, fahéj, chili, szegfűszeg és szegfűbors
4 dkg vaj
4 ek liszt
6 dl tej
10 dkg félkemény reszelt sajt

Elkészítés:


A padlizsánt és a paradicsomot fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd a padlizsánt lesózzuk.
10 perc múlva lecsepegtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megkenjük olivaolajjal.
20 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A hagymát felaprítjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a húst. Sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval,római köménnyel, szerecsendióval, fahéjjal, chilivel, szegfűborssal és szegfűszeggel ízesítjük. Felöntjük 1,5 dl borral és készre főzzük.
A lisztből, vajból és tejből besamelt készítünk.
Összeállítás:
Egy hosszúkás, magas falú tepsit vajjal kikenünk, befedjük a padlizsán harmadával, ráöntjük a hús felét, ráhelyezzük a paradicsom harmadát és leöntjük a besamel harmadával. Ezt a rétegzést még egyszer megsimételjük, végül ráhelyezzük a padlizsánt, arra a paradicsomot, leöntjük a besamellel és ráreszeljük a sajtot.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Óvári sertés szelet
Óvári sertés szelet

Elkészítés A kiklopfolt hússzeleteket sózd, borsozd és mind a két oldalát meglisztezve, kevés forró zsiradékon mindkét oldalán süsd meg és rakd szép sorba egymás mellé egy tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres, szaftos hús
Fűszeres, szaftos hús

A húsokat, ha kell kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajon feltesszük picit pirítani. Ha kifehéredtek és picit megpirultak a húsok, öntünk alá kevés vizet, nem kell, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar # Jamie karaj
# Jamie karaj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Vadas mártás sertéshússal
Vadas mártás sertéshússal

A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lereszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk