2 közepes padlizsán
3 paradicsom
1 fej hagyma
60 dkg bárány- vagy sertéshús
só, bors
3 g fokhagyma
bazsalikom, oregánó, római kömény,szerecsendió, fahéj, chili, szegfűszeg és szegfűbors
4 dkg vaj
4 ek liszt
6 dl tej
10 dkg félkemény reszelt sajt
A padlizsánt és a paradicsomot fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd a padlizsánt lesózzuk.
10 perc múlva lecsepegtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd megkenjük olivaolajjal.
20 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A hagymát felaprítjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a húst. Sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval,római köménnyel, szerecsendióval, fahéjjal, chilivel, szegfűborssal és szegfűszeggel ízesítjük. Felöntjük 1,5 dl borral és készre főzzük.
A lisztből, vajból és tejből besamelt készítünk.
Összeállítás:
Egy hosszúkás, magas falú tepsit vajjal kikenünk, befedjük a padlizsán harmadával, ráöntjük a hús felét, ráhelyezzük a paradicsom harmadát és leöntjük a besamel harmadával. Ezt a rétegzést még egyszer megsimételjük, végül ráhelyezzük a padlizsánt, arra a paradicsomot, leöntjük a besamellel és ráreszeljük a sajtot.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük egymás mellé a hússzeleteket. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lere...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sörhöz keverem a reszelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a sót, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, belehelyezem a tarjaszeleteket és hűtőbe teszem pácolódni. Legjobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizet forralunk és a húsokat beletesszük. Kb. 5 perc forrázás után a vizet leöntjük róla a sok habbal együtt, a húsokat megmossuk, a fazekat tisztára mossuk és újból feltesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes