menu

Családireceptkönyv.hu

Sertésszelet „Jóasszony” raguval


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 szelet karaj csont nélkül

15 dkg húsos füstölt szalonna

3 fej vöröshagyma

20 dkg füstölt sonka

20 dkg zöldborsó

40 dkg gomba



1 tk. őrölt fekete bors

1 ek. grill fűszerkeverék

zsír

Elkészítés:


A szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam.

A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés zsíron szép pirosra sütöttem.

A szalonnát kipirítottam, rádobtam a hagymát és megdinszteltem. Hozzáadtam a sonkát, zöldborsót, gombát, sóztam borsoztam és addig pároltam, míg a gomba elfőtte a levét.

A megsütött hússzeleteket a raguval és kocka sült krumplival tálaltam.

Sertésszelet „Jóasszony” raguval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Mézes-mustáros tarja
Mézes-mustáros tarja

A tarja szeletek mindkét oldalát előre megsózzuk. Fél órára félretesszük. A mustárt, mézet összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a majorannát és a borsot. Végül hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
 Húsos káposzta
Húsos káposzta

A szalonna zsírját kiolvasztjuk, ha kevés, akkor még teszünk hozzá zsírt. A zsíron üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, rádobjuk a kockára vágott dagadót,és addig keverget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karajszelet minden jóval
Karajszelet minden jóval

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, majd kevés vajon elősütjük. A paradicsomot, csípős paprikát, vöröshagymát szeleteke vágjuk. A hússzeleteket tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húskalács férfiaknak, kapros mártással
Húskalács férfiaknak, kapros mártással

A húst megmossuk, megszárítjuk, majd hosszában két vágást ejtünk – ahogy az a képen is látszik. Lényeg, hogy ne vágjuk el teljes hosszában a húst, hanem maradjon 1-2 cm érintetlenü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk