8 szelet karaj csont nélkül
15 dkg húsos füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt sonka
20 dkg zöldborsó
40 dkg gomba
só
1 tk. őrölt fekete bors
1 ek. grill fűszerkeverék
zsír
A szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam.
A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés zsíron szép pirosra sütöttem.
A szalonnát kipirítottam, rádobtam a hagymát és megdinszteltem. Hozzáadtam a sonkát, zöldborsót, gombát, sóztam borsoztam és addig pároltam, míg a gomba elfőtte a levét.
A megsütött hússzeleteket a raguval és kocka sült krumplival tálaltam.
A tarja szeletek mindkét oldalát előre megsózzuk. Fél órára félretesszük. A mustárt, mézet összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a majorannát és a borsot. Végül hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonna zsírját kiolvasztjuk, ha kevés, akkor még teszünk hozzá zsírt. A zsíron üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, rádobjuk a kockára vágott dagadót,és addig keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, majd kevés vajon elősütjük. A paradicsomot, csípős paprikát, vöröshagymát szeleteke vágjuk. A hússzeleteket tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megmossuk, megszárítjuk, majd hosszában két vágást ejtünk – ahogy az a képen is látszik. Lényeg, hogy ne vágjuk el teljes hosszában a húst, hanem maradjon 1-2 cm érintetlenü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes