60 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál morzsolt majoránna
40 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
1. A füstölt szalonnát kockára vágom, megpirítom.
2. A hagymát apróra vágom, üvegesre fonnyasztom.
3. Hozzáadom a húst, fehéredésig pirítom.
4. Felöntöm vízzel, ízesítem sóval, (sok) borssal, majorannával, beleteszem a fokhagyma felét. Puhára párolom.
5. Hozzáadom a borsót, együtt főzöm kb 10 percig, majd zsírjára sütöm.
5. Beleteszem a fokhagyma másik felét is.
Kockára vágott sült krumplival tálalom.
A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a tarhonyát és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd pár percig együtt sütjük tovább. Az edényt lehúzzuk a tű...
Elkészítési idő: 70perc Nehézség: KönnyűA sertéshúst kisebb (körülbelül 2X2 centis) kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és mi ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSajtos-tejfölös hússzelet: A hússzeleteket kiklopfolni, majd mindkét oldalát sózni, és megszórni ízlés szerint a fűszerekkel. Egy tepsibe sütőpapírt helyezni, majd megspriccel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast felszeleteljük. A szeleteket egyenként befűszerezzük só, bors, paprika keverékével. Tálba rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű