60 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál morzsolt majoránna
40 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
1. A füstölt szalonnát kockára vágom, megpirítom.
2. A hagymát apróra vágom, üvegesre fonnyasztom.
3. Hozzáadom a húst, fehéredésig pirítom.
4. Felöntöm vízzel, ízesítem sóval, (sok) borssal, majorannával, beleteszem a fokhagyma felét. Puhára párolom.
5. Hozzáadom a borsót, együtt főzöm kb 10 percig, majd zsírjára sütöm.
5. Beleteszem a fokhagyma másik felét is.
Kockára vágott sült krumplival tálalom.
A torma leveleket meg tisztítom, lemosom, szárától megszabadítom, és forró vízben kiabárolom, majd jól kimosom, ugyan is, keserű íze van de,, ha jól kikezelem, akkor ez megszűnik...
Elkészítési idő: 30-40-percA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős süt...
Elkészítési idő:Körülbelül másfél kilós karaj szoktam venni, amit kicsontoztatok a hentessel, megkérem, hogy szúrja is fel. Házi kolbászt szoktam belehúzni, olyat, ami szaftos, puha, nem száraz....
Elkészítési idő: