1/2 kg nyelv
1/2 kg szív
1/2 kg csülök, vagy köröm
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, babérlevél, kömény
Az összes összetevőt feltesszük főzni /kb 3-4 óra/, fűszerek és só nélkül.
A csülköt, körmöt ledaráljuk, a szívet, nyelvet kockára vágjuk fel.
Az egészet összekeverjük, fűszerezzük, és teszünk hozzá még őrölt szegfűborsot, 3 ek gulyáskrémet és 2 ek zsírt.
ezután présbe tesszük és 80 fokon 1 órán át abáljuk majd hirtelen hidegvízzel / un. sokkolás/ lehűtjük.
1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
A tarja szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Egy tálkába tesszük a tejfölt. Egy fokhagymanyomó segítségével belepréseljük a fokhagyma gerezdeket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk és karikára vágjuk. 2. A hússzeleteket kiveregetjük, sóval, borssal ízesítjük. 3. Serpenyőben vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat a sütés előtti este klopfoljuk ki. Nyomjuk vagy reszeljük a fokhagymát a tejbe, és tegyük bele a szeleteket. Feddjük le, és rakjuk egy éjszakára hideg helyre. Másnap vegy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA bundához valókat habverővel összekeverjük, majd a tojás fehérjét felverjük és hozzáadjuk, kissé ragacsos elegynek kell lennie. A füstölt sajtot rá kell fektetni a karajra, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű