Családireceptkönyv.hu

disznósajt présben


Írta:

Elk. idő: 2-3 nap
Adag: több személy
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kg nyelv
1/2 kg szív
1/2 kg csülök, vagy köröm
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, babérlevél, kömény

Elkészítés:


Az összes összetevőt feltesszük főzni /kb 3-4 óra/, fűszerek és só nélkül.
A csülköt, körmöt ledaráljuk, a szívet, nyelvet kockára vágjuk fel.
Az egészet összekeverjük, fűszerezzük, és teszünk hozzá még őrölt szegfűborsot, 3 ek gulyáskrémet és 2 ek zsírt.
ezután présbe tesszük és 80 fokon 1 órán át abáljuk majd hirtelen hidegvízzel / un. sokkolás/ lehűtjük.
1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.

disznósajt présben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Tarja fokhagymás-bundás
Tarja fokhagymás-bundás

A tarja szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Egy tálkába tesszük a tejfölt. Egy fokhagymanyomó segítségével belepréseljük a fokhagyma gerezdeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Pásztorborda - OK
Karaj - Pásztorborda - OK

1. A megmosott burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk és karikára vágjuk. 2. A hússzeleteket kiveregetjük, sóval, borssal ízesítjük. 3. Serpenyőben vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bartha
Vasi pecsenye
Vasi pecsenye

A húsokat a sütés előtti este klopfoljuk ki. Nyomjuk vagy reszeljük a fokhagymát a tejbe, és tegyük bele a szeleteket. Feddjük le, és rakjuk egy éjszakára hideg helyre. Másnap vegy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Weckerly szelet
Weckerly szelet

A bundához valókat habverővel összekeverjük, majd a tojás fehérjét felverjük és hozzáadjuk, kissé ragacsos elegynek kell lennie. A füstölt sajtot rá kell fektetni a karajra, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk