2,5 kg sertésoldalas, 1 fej fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 3 kanál méz, 2 kanál mustár, 1 kanál étolaj, 1 kanál balzsamecet, 2 kg krumpli, 5 fej vöröshagyma
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.
Közben a krumplit megtisztítjuk, és a tepsepsibe sorakoztatjuk. A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk.
Megsózzuk, kevés borsot teszünk rá, majd a tetejére tesszük a bepácolt oldalast. (Ha van rá idő, előző éjszaka kenjük be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.)
Fólia alatt sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet enged a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.
Az oldalast nagyobb darabba vágva a körettel tálaljuk.
◾️A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk. ◾️Az olajon egy mélyebb serpenyőben elősütjük a húsokat, majd egy tányérra szedjük őket. ◾️A paprikát és a paradicsomot felkoc...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA megmosott, szárazra törölt húst és a szalonnát felkockázzuk, majd utóbbinak a zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst alaposan besózom, megszórom az őrölt köménnyel. 2 ek zsírt felolvasztok, belekeverem a reszelt fokhagymát, bekenem vele a besózott, köménnyel megszórt húst, me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a h...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes