1,5 kg bélszín,
500 g gomba,
20 dkg libamáj,
1 csomag leveles tészta,
10 db burgonya,
1 fej brokkoli,
2 db tojás sárgája,
1 pohár tejföl
20 dkg bacon,
10 dkg trappista sajt (reszelve)
Elkészítési mód:
A bélszín mindkét oldalát hintsük meg sóval, majd daráljunk rá borsot. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst. A bepácolt húst forró serpenyőben mindkét oldalán elősütjük.
A gombából pépet készítünk, beletesszük egy serpenyőbe, majd sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Amikor már elfőtt a saját párolóleve, meghintjük pár evőkanál liszttel, majd összekeverjük és levesszük a tűzről. Ha kissé kihűlt, belekeverünk 1 db tojás sárgáját.
Tegyük az elősütött bélszíneket egy tepsire, majd fedjük be a tetejét a gombapéppel, helyezzünk rá libamájszeleteket, majd csomagoljuk be a leveles tésztával. Tegyük forró sütőbe és 180 fokon süssük körülbelül 35-40 percen keresztül. Ha elkészült, szeleteljük egy centi vastagságúra, majd párolt brokkolival és sült héjas burgonyával körítsük.
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvasztju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, majd felszeleteljük. A zúzott fokhagymát belekeverjük az olívaolajba, a sóval és borssal együtt. Ezzel átkenjük az oldalast. A meghámozott és felkarikázott burgon...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű