Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g paprika, 500g darált sertertéshús, 200g rizs,2 hagyma, 4 zúzott fokhagyma, 1 tojás, 1 fehér kenyér vagy zsemle (áztatott)2 ek. piros paprika,5 ek. zsír, 500 g paradicsompüré, só,bors,vegeta ( tehetünk a hagymához kis füstölt szalonát attól még finomabb)

Elkészítés:


A paprikát megmossuk, a magját kivesszük úgy, hogy a tetejét levágjuk. Félretesszük,majd elkészítjük a tölteléket.

Töltelék: A darálthúst fűszerezzük, sóval,borssal,vegetával,zúzott fokhagymával összekeverjük, majd beletesszük a tojást és egy áztatott zsemlét vagy kenyeret,majd alaposan eldolgozzuk.

A rízst majdnem készre főzzük sima vízben,mikor már majdnem ehető leszűrjük, majd a nyers húshoz adjuk és elkeverjük.

Végül pirospaprikás zsírt készítünk,melyhez 2 hagymát apróra vágunk, zsírban dinsztoljük ( ide jöhet cikkekben a szalona) pirospaprikával bekeverjük majd ezt a rízses-húshoz adjuk.

Akkor jó ha sok zsírt rakunk alá,ugy nem lesz száraz!! Majd megtölrjük a paprikákat.

Feltesszük főni annyi vízben hogy ellepje,mikor már majdnem készre főztük, hozzáadjuk a paradicsompürét,felrottyantjuk és fogyaszatjuk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Sajttal-sonkával töltött karaj - OK
Karaj - Sajttal-sonkával töltött karaj - OK

1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A hússzeletek egyik felére teszünk 1-1 szelet sajtot és sonkát majd ráhajtjuk a hús másik felét. 3. A betöltött húsokat bepaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rablópecsenye -Saslik
Rablópecsenye -Saslik

A hozzávalókat feldaraboljuk. A húst befűszerezzük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. -A krumplikat sózzuk, borsozzuk. Pálcikára szépen felfűzzük őket: hús, hagyma, kolbász, krumpli,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
LECSÓS SERTÉSKARAJ
LECSÓS SERTÉSKARAJ

A húst kiklopfoljuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk. Kevés olajon szép pirosra sütjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük, rátesszük a hagymát és megfonnyasztj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Oldalas
Oldalas

Egy magas falú tepsire lesz szükségünk. Ebbe kevés olajat teszünk, felkaríkázzuk a hagymát, és a felével kibéleljük a tepsi alját. Így, hogy megágyaztunk a húsnak, egyrészt alulról...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk