500 g paprika, 500g darált sertertéshús, 200g rizs,2 hagyma, 4 zúzott fokhagyma, 1 tojás, 1 fehér kenyér vagy zsemle (áztatott)2 ek. piros paprika,5 ek. zsír, 500 g paradicsompüré, só,bors,vegeta ( tehetünk a hagymához kis füstölt szalonát attól még finomabb)
A paprikát megmossuk, a magját kivesszük úgy, hogy a tetejét levágjuk. Félretesszük,majd elkészítjük a tölteléket.
Töltelék: A darálthúst fűszerezzük, sóval,borssal,vegetával,zúzott fokhagymával összekeverjük, majd beletesszük a tojást és egy áztatott zsemlét vagy kenyeret,majd alaposan eldolgozzuk.
A rízst majdnem készre főzzük sima vízben,mikor már majdnem ehető leszűrjük, majd a nyers húshoz adjuk és elkeverjük.
Végül pirospaprikás zsírt készítünk,melyhez 2 hagymát apróra vágunk, zsírban dinsztoljük ( ide jöhet cikkekben a szalona) pirospaprikával bekeverjük majd ezt a rízses-húshoz adjuk.
Akkor jó ha sok zsírt rakunk alá,ugy nem lesz száraz!! Majd megtölrjük a paprikákat.
Feltesszük főni annyi vízben hogy ellepje,mikor már majdnem készre főztük, hozzáadjuk a paradicsompürét,felrottyantjuk és fogyaszatjuk!
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, hűtőbe tesszük. Megtisztítjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. A zsírt megolvasztjuk. 3-4 kanál forró zsíron megpirítj...
Elkészítési idő: 50 percA szalonnát csíkokra metéljük, és az olajban kisütjük. A fölaprított hagymát meg a ceruzányi csíkokra metélt húst hozzáadjuk. Kevergetve néhány percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: