- 1,5 kg egybe tarja
- 2 evőkanál mustár
- 3 teáskanál grill fűszerkeverék
- 2 teáskanál sült oldalas fűszerkeverék
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál sertés zsír
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál sweet sour édes savanyú csili szósz
- 1 dl víz
A húst a sütés előtti este megkenem a mustárral, és rászórom a fűszer keverékeket.
Egy nagyobb serpenyőbe sertés zsírt teszek, majd a tarja minden oldalára kis kérget sütök. Az így elősütött tarját a sült zsírral együtt a lasú főzőbe teszem. A ketchupot, a szójaszószt, és a csili mártást a hús tetejére kenem, hozzá adom a vizet, lefedem és kb 8 órán keresztül sütöm.
Az elkészült húst villával szét tépem, és összekeverem az edényben keletkező mártással.
A pác a titka az egésznek, lássuk hát! Összekeverjük a következőket: só, frissen őrölt színes bors, fokhagyma – granulátum (natúr!), egész kömény. Ezzel bedörgöljük a csodaszép, vé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és a paradicsommal meg a hagymával együtt karikára vágjuk. 2. A rizst csak megmossuk. 3. Kizsírozunk egy mély tűzálló tálat, és rétegenként s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kicsontozott karajt szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk és fűszerezzük, majd paprikás lisztben megforgatjuk. A nyers krumplit nem túl vastag karikákra szeleteljük, megsózzuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: Könnyű