menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztatorta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta
8-10 nagyobb savanyított káposztalevél
1 kg darált hús
6 nagy szelet, egy cm vastag füstölt sonka
3 apróra vágott vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanál őrölt pirospaprika
kapor

őrölt bors
20 dkg főtt rizs
tejföl
2 evőkanál (mangalica)zsír
petrezselyemlevél

Elkészítés:


A sonkaszeleteket kiklopfoljuk.
A darált húst összedolgozzuk a tojással és egy fejnyi vöröshagymával. Kaporral, sóval, borssal ízesítjük.

A maradék vöröshagymát egy evőkanál zsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, és összekeverjük az alaposan kinyomkodott apró káposztával. Néhány percig pároljuk.
Egy magas falú edényt kizsírozunk, majd kibéleljük négy-öt káposztalevéllel úgy, hogy az túllógjon a peremén.
A következő sorrendben rétegezzük bele a hozzávalókat: sonka, káposzta, darált hús, káposzta, rizs, tejföl, káposzta, sonka. Mindegyik réteget alaposan ledöngöljük. Végül beborítjuk a maradék káposztalevéllel.

Az edényt (fóliával) lefedjük, és 180 fokos sütőben két órán át sütjük.

Ha kész, tálra borítjuk, a tetejét petrezselyemlevéllel és tejföllel díszítjük.

Tipp: ha nagyon savanyú a káposzta, vízben kimossuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymás sertésszelet
Hagymás sertésszelet

A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SZÉKELYKÁPOSZTA
SZÉKELYKÁPOSZTA

A húst (1 kg sertéscomb) egységes méretű kockákra vágtam, lehetőleg nem túl nagyokra (5x5 cm). A káposztát (1,5kg savanyított) kinyomtam a léből, és ha nagyon savanyú, akkor kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
VAJBAN PÁROLT OMLÓS SERTÉSCOMB
VAJBAN PÁROLT OMLÓS SERTÉSCOMB

Elkészítés: Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, az egészben hagyott húst minden oldalán megpirítjuk, hogy kérget kapjon. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és beledobálj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Székelykáposzta
Karaj - Székelykáposzta

1. A húst kiklopfoljuk. 2. Zsírban hirtelen pirosra sütjük. 3. Kitesszük, beletesszük a zsírba a hagymát kockára vágva, fokhagymát reszelve. 4. 2 ek paradicsom, paprika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk