1 kg savanyú káposzta
8-10 nagyobb savanyított káposztalevél
1 kg darált hús
6 nagy szelet, egy cm vastag füstölt sonka
3 apróra vágott vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanál őrölt pirospaprika
kapor
só
őrölt bors
20 dkg főtt rizs
tejföl
2 evőkanál (mangalica)zsír
petrezselyemlevél
A sonkaszeleteket kiklopfoljuk.
A darált húst összedolgozzuk a tojással és egy fejnyi vöröshagymával. Kaporral, sóval, borssal ízesítjük.
A maradék vöröshagymát egy evőkanál zsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, és összekeverjük az alaposan kinyomkodott apró káposztával. Néhány percig pároljuk.
Egy magas falú edényt kizsírozunk, majd kibéleljük négy-öt káposztalevéllel úgy, hogy az túllógjon a peremén.
A következő sorrendben rétegezzük bele a hozzávalókat: sonka, káposzta, darált hús, káposzta, rizs, tejföl, káposzta, sonka. Mindegyik réteget alaposan ledöngöljük. Végül beborítjuk a maradék káposztalevéllel.
Az edényt (fóliával) lefedjük, és 180 fokos sütőben két órán át sütjük.
Ha kész, tálra borítjuk, a tetejét petrezselyemlevéllel és tejföllel díszítjük.
Tipp: ha nagyon savanyú a káposzta, vízben kimossuk.
Olajon lepirítjuk a felkockázott bacont, hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Ízesítjük a fűszerekkel, adunk hozzá kevés őrölt paprikát, paradicsomsűrítményt. Ma...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA húst vékony szeletekre vágjuk,hagymát apróra, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A lisztet sóval, borssal összekeverjük a húst beleforgatjuk. A forró olajon 2-3 percig pirítjuk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesSült oldalas (Rippenfleisch) 1,5-2 kg oldalas, 2 hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, zsír, köménymag, só. Az oldalast a böllérrel szép darabokra (8-10 cm x 6-7 cm) vágato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes