menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztatorta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta
8-10 nagyobb savanyított káposztalevél
1 kg darált hús
6 nagy szelet, egy cm vastag füstölt sonka
3 apróra vágott vöröshagyma
1 tojás
1 evőkanál őrölt pirospaprika
kapor

őrölt bors
20 dkg főtt rizs
tejföl
2 evőkanál (mangalica)zsír
petrezselyemlevél

Elkészítés:


A sonkaszeleteket kiklopfoljuk.
A darált húst összedolgozzuk a tojással és egy fejnyi vöröshagymával. Kaporral, sóval, borssal ízesítjük.

A maradék vöröshagymát egy evőkanál zsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, és összekeverjük az alaposan kinyomkodott apró káposztával. Néhány percig pároljuk.
Egy magas falú edényt kizsírozunk, majd kibéleljük négy-öt káposztalevéllel úgy, hogy az túllógjon a peremén.
A következő sorrendben rétegezzük bele a hozzávalókat: sonka, káposzta, darált hús, káposzta, rizs, tejföl, káposzta, sonka. Mindegyik réteget alaposan ledöngöljük. Végül beborítjuk a maradék káposztalevéllel.

Az edényt (fóliával) lefedjük, és 180 fokos sütőben két órán át sütjük.

Ha kész, tálra borítjuk, a tetejét petrezselyemlevéllel és tejföllel díszítjük.

Tipp: ha nagyon savanyú a káposzta, vízben kimossuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Muszaka
Muszaka

1. A burgonyát megmossuk, héjában feltesszük főni. 2. A padlizsánok két végét levágjuk, majd félcentis szeletekben, egy nagy tálban besózva állni hagyjuk. 3. A darált húst a kóku...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Csemege sertéskaraj pirított burgonyával
Csemege sertéskaraj pirított burgonyával

Egy forró serpenyőben, 1 evőkanál zsíron, megkérgesítjük, az előzőleg alaposan megsózott, megborsozott, őrölt köménnyel megszórt és 1 evőkanál sűrített paradicsommal bemasszírozott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Paradicsomos húsgomboc
Paradicsomos húsgomboc

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ciganypecsenye
Ciganypecsenye

Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük. A hús szeletek mindkét oldalát b...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk