1,5 kg sertésoldalas
1 dl paradicsomszósz
5 gerezd fokhagyma
1 csilipaprika
1 evőkanál balzsamecet
friss rozmaring
só, bors
A sütéshez:
1 vöröshagyma
2 paradicsom
friss rozmaring
só, bors olaj
A húst megmossuk és feldaraboljuk, fűszerezzük és egy tálba tesszük. A paradicsomszószt, a zúzott fokhagymát, az ecetet, a feldarabolt csilit és
rozmaringot összekeverjük és átkenjük vele a húsokat. Alufóliával letakarjuk és legalább 2 órán át hagyjuk állni. A hagymát és a paradicsomokat
felszeleteljük, kevés rozmaringot és 3-4 evőkanál olajat adunk hozzá, mixerrel pépesítjük. A bepácolt húsokat tepsibe tesszük és ráöntjük a szószt alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 60 percen át sütjük, ha szükséges egy kevés vizet önthetünk még alá. Majd fólia nélkül további 30 percen átpirítjuk, hogy omlós legyen és minden oldala átsüljön.,
A paradicsomnak köszönhetően egyáltalán nem tűnik nehéznek, zsírosnak a hús, érdemes elkészíteni! Omlós és nagyon ízletes
1.) Héjában sós vízben kb.3/4 részig megfőzöm a krumplit, kihüttöm és nagy lyukú reszelőn lereszelem. 2.) A húst kiklopfolom (3-4 mm vastagra), sózom, fűszerezem, a zsíron elősütö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítési mód: A bélszín mindkét oldalát hintsük meg sóval, majd daráljunk rá borsot. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén. 3. A hússzelet közepére rakosgatjuk a töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű