Családireceptkönyv.hu

Sertésszelet konfitált fokhagymával, mustártos krump


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
4 személyre
» 4 vékony szelet sertéskaraj vagy comb
» 10 gerezd fokhagyma (akár több is)
» 3+2 evőkanál vaj
» 2 ek olívaolaj
» 1 dl száraz fehérbor
» 70 dkg nagyobb kifliburgonya
» 2-3 evőkanál bajor (édes, magos) vagy dijoni magos mustár
» só Frissen őrölt bors

Elkészítés:


Elkészítés :
A vaj és az olívaolaj keverékén hirtelen süssük meg az előzőleg megsózott, megborsozott hússzeleteket. Ha nem férnek el egyszerre a serpenyőben, akkor több részletben süssük meg.
Öntsünk a forró serpenyőbe fehérbort, hogy felszedje a letapadt darabkákat, forraljuk be kissé, dobjuk mellé a meghámozott fokhagymagerezdeket, majd tegyük vissza a hússzeleteket. Engedjük fel kevés vízzel és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk puhára. Közben, ha szükséges öntsünk még alá vizet/bort esetleg tegyünk hozzá vajat.
Hámozzuk meg a burgonyát és mérettől függően kettőbe vagy háromba vágjuk. Főzzük meg forró, sós vízben, majd szűrjük le. Egy magas falú tálba tegyük, hogy könnyen összerázhassuk a mustárral.
Tegyünk rá 2 evőkanál vajat késsel feldarabolva, hogy mindenhova egyenletesen jusson, valamint 2-3 evőkanál bajor mustárt. Óvatosan rázogassuk a tálat, hogy a vaj és a mustár egyenletesen lepje be a krumplikat. Sózzuk és borsozzuk.

Sertésszelet konfitált fokhagymával, mustártos krump

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vasi pecsenye
Vasi pecsenye

A húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.) A fokhagymát egy tálba áttörjük, fe...

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A 4 fej vöröshagymát apróra felkockázzuk és olajban kicsi vízzel megpároljuk. Ha már puha, akkor a felét kivesszük a fazékból és egy kis edénybe tesszük. A maradékra rátesszük a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Zöldborsós sertésragu - OK
Comb - Zöldborsós sertésragu - OK

1. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. 2. Az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát beleszórjuk, és kevergetve, kis lángon 4-5 perc alatt megfonnyasztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hortobágyi palacsinta recept
Hortobágyi palacsinta recept

Előkészítés: Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Elkészítés: Az olajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk