Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sertésszelet konfitált fokhagymával, mustártos krump


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
4 személyre
» 4 vékony szelet sertéskaraj vagy comb
» 10 gerezd fokhagyma (akár több is)
» 3+2 evőkanál vaj
» 2 ek olívaolaj
» 1 dl száraz fehérbor
» 70 dkg nagyobb kifliburgonya
» 2-3 evőkanál bajor (édes, magos) vagy dijoni magos mustár
» só Frissen őrölt bors

Elkészítés:


Elkészítés :
A vaj és az olívaolaj keverékén hirtelen süssük meg az előzőleg megsózott, megborsozott hússzeleteket. Ha nem férnek el egyszerre a serpenyőben, akkor több részletben süssük meg.
Öntsünk a forró serpenyőbe fehérbort, hogy felszedje a letapadt darabkákat, forraljuk be kissé, dobjuk mellé a meghámozott fokhagymagerezdeket, majd tegyük vissza a hússzeleteket. Engedjük fel kevés vízzel és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk puhára. Közben, ha szükséges öntsünk még alá vizet/bort esetleg tegyünk hozzá vajat.
Hámozzuk meg a burgonyát és mérettől függően kettőbe vagy háromba vágjuk. Főzzük meg forró, sós vízben, majd szűrjük le. Egy magas falú tálba tegyük, hogy könnyen összerázhassuk a mustárral.
Tegyünk rá 2 evőkanál vajat késsel feldarabolva, hogy mindenhova egyenletesen jusson, valamint 2-3 evőkanál bajor mustárt. Óvatosan rázogassuk a tálat, hogy a vaj és a mustár egyenletesen lepje be a krumplikat. Sózzuk és borsozzuk.

Sertésszelet konfitált fokhagymával, mustártos krump

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Anyu pincepörköltje
Anyu pincepörköltje

A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk. Amikor már elkezd barnulni a hagyma, akkor az aprór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májashurka - rizses
Májashurka - rizses

1. A májat, a húst és a szalonnát egy nagy edényben feltesszük főni; disznótor alkalmával az abalében főzzük meg. Amikor jó puha, a levéből kiemeljük, hűlni hagyjuk. 2. Visszamara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Csülkös pörkölt
Avatar Kovácsné kohajda Klaudia Kedvelnék
Csülkös pörkölt

Nagyon alaposan megtisztítjuk és előkészítjük a húsokat. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset apróra felvágjuk, a fokhagymát majd átnyomjuk. A zsírt egy nagyobb e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lapocka - Tejfölös-gombás tokány - OK
Lapocka - Tejfölös-gombás tokány - OK

1. A húst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. 2. A vöröshagymát lereszeljük, az olajon üvegesre pároljuk. 3. Rátesszük a pirospaprikát, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk