A tokányhoz
1 evőkanál zsír - sertés
2 fej hagyma - vörös
750 g sertéscomb
100 ml víz
1 csapott teáskanál só
1 csapott mokkáskanál bors - fekete (őrölt)
250 g gomba - csiperke/sampion
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál mustár
A tálaláshoz
4 marék tészta - szarvacska (szárazon)
Egy serpenyőben felolvasztom a zsírt, és a felkockázott hagymát elkezdem megpirítani rajta.
Hozzáadom a csíkokra szeletelt sertéscombot, sóval és borssal ízesítem. Minden oldalát alaposan megpirítom, majd puhára főzöm. Folyamatosan figyelem, hogy legyen alatta elég folyadék, ha kell vízzel pótolom.
Közben a gombát felvágom és kikeverem a mustárt a tejföllel.
Amikor a hús már majdnem teljesen puha rádobom a gombát és együtt készre főzöm őket.
Amikor már a gomba is puhára főtt, és a hús kicsit megpirult ráöntöm a mustáros tejfölt és felforralom.
Kifőtt tésztával vagy nokedlivel tálalom.
1. A húst felcsíkozzuk, a hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk. 2. Először a húst kezdjük pirítani a zsírban, majd hozzátesszük a hagymát. 3. Eközben egy másik edényben a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágjuk, klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A pörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA husit és a hagymát felaprítjuk. A husit jó apróra, a hagymát csak csíkokra. Együtt beleszórjuk egy tepsibe, megsózzuk, és mehet az 180'C-ra előmelegített sütőbe. Fél óránként me...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA darált húst egy edényben jól összedolgozzuk a tojással, fúszerekkel, majd a prézlivel. Kis gombócokat formálunk a masszából és kicsit megolajozott tepsire rakjuk őket. 150 fokon...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű