A tokányhoz
1 evőkanál zsír - sertés
2 fej hagyma - vörös
750 g sertéscomb
100 ml víz
1 csapott teáskanál só
1 csapott mokkáskanál bors - fekete (őrölt)
250 g gomba - csiperke/sampion
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál mustár
A tálaláshoz
4 marék tészta - szarvacska (szárazon)
Egy serpenyőben felolvasztom a zsírt, és a felkockázott hagymát elkezdem megpirítani rajta.
Hozzáadom a csíkokra szeletelt sertéscombot, sóval és borssal ízesítem. Minden oldalát alaposan megpirítom, majd puhára főzöm. Folyamatosan figyelem, hogy legyen alatta elég folyadék, ha kell vízzel pótolom.
Közben a gombát felvágom és kikeverem a mustárt a tejföllel.
Amikor a hús már majdnem teljesen puha rádobom a gombát és együtt készre főzöm őket.
Amikor már a gomba is puhára főtt, és a hús kicsit megpirult ráöntöm a mustáros tejfölt és felforralom.
Kifőtt tésztával vagy nokedlivel tálalom.
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Alacsony lángon, vajon pirítsuk le a hagymát, fokhagymát, petrezselymet. Ezután egy tálba keverjük össze a hagymás alapot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajt kicsontozzuk és felszeleteljük. 2. A reszelt hagymát kevés olajon megpároljuk. 3. A hússzeleteket meghintjük sóval, borssal, szegfűborssal, pecsenyefűszerrel, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bakonyi sertésszelet alapja a hús mellett a gomba. A kisebb gombákat egyben hagyjuk, a közepeseket félbe vágjuk, a nagyobbakat negyedeljük. Száraz, forró, füstölésig hevített ser...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácolom. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot annál porhanyósabb és ízletese...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű