Karaj /comb/
só
liszt
olaj
2 dcl víz
ételízesíto
bors
oregáno
bazsalikom
tejfol
Felszeletelem a karajt (vagy combot) megsózom, lisztbe hempergetem és kevés zsiradékon erős lángon hirtelen megsütöm. Egy mélyebb edénybe készitek kb. 2dcl vizet (szükség szerint adható még hozzá), teszek bele ételizesitőt, borsot és egyébb fűszereket izlés szerint (pl. origánó vagy bazsalikom/ száritott) de kihagyható. Felforralom és a hússzeleteket ahogy kisült, úgy rakosgatom a forrásban lévő vizbe és fedő alatt puhulásig főzöm lassú lángon. A megmaradt zsiradékba teszek egy kis lisztett és a főzés végén hozzáadom majd egy pohárnyi tejfölt is belekeverek. Párolt burgonyával, rizzsel vagy akár kuszkusszal is tálalható.
-a burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés füszerkeverékkel -a flekken szeleteket kicsit kloffoljuk , fűszerezzük. --lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megpárolt csülökből kicuppantom a csontot, leveles-vajastésztába bugyolálom, (alján legyen az összehajtogatás). 2. Megszurkálom, mert képes a bejgli-reakcióra, megkenem to...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Héjában sós vízben kb.3/4 részig megfőzöm a krumplit, kihüttöm és nagy lyukú reszelőn lereszelem. 2.) A húst kiklopfolom (3-4 mm vastagra), sózom, fűszerezem, a zsíron elősütö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes