Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Falusi töltött sertésszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


olaj a sütéshez
- liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 2 szál gyulai kolbász
- 20 dkg szeletelt sonka
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- só
- 80 dkg sertéskaraj

Elkészítés:



A karajt felszeleteljük, besózzuk és kiklopfoljuk. A töltelékhez a reszelt sajtot összekeverjük a puha vajjal meg a 2 egész tojással, sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük. Minden hússzeletre teszünk két vékony szelet sajtot, azokra pedig egy-egy vékony szelet sonkát. A szeletek szélére halmozunk egy adagot a sajtos töltelékből, amit kis kolbászkockákkal szórunk meg. A húst szorosan felcsavarjuk, azután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Közepesen forró olajban lassan megsütjük. Cikkekre vágott sült krumplival, uborkasalátával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ALICA
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darált rántott hús
Darált rántott hús

A darált húshoz keverjük a 2 tojássárgát,reszelt sajtot és a fűszereket.Sovány hús esetében az olajat is. Amíg a panírt készítjük a húst a hűtőben pihentetjük. Az egész tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SERTÉS SZELETEK TEJFÖLÖS BUNDÁBAN
SERTÉS SZELETEK TEJFÖLÖS BUNDÁBAN

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Debreceni karaj - OK
Karaj - Debreceni karaj - OK

1. A karajt szépen leválasztom a csontjáról és keskeny, éles pengéjű késsel felszúrom. 2. A bőrétől megszabadított kolbászt egy fél órára a mélyhűtőbe teszem. 3. Onnét kivé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk