-2 m gyúrt tészta (20 cm széles)
-1 kg darált hús
- 2 db zsemle
-100 ml tejföl
-3 tojás
-2 hagyma
-só
-bors
-paprika
-majoránna
-zöldpetrezselyem
-olaj
A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem a darált húst ,tejfölet megfűszerezem és készre főzöm.
Beáztatom a zsemléket a vizet jól kinyomkodom belőle és a tűzről levéve a darált húshoz keverem és a tojásokat is
Kiterítem a lapítóra a kész tésztát és hosszába kettévágom keresztbe pedig 18 cm re vágom így egy 18 x 10 cm téglalapom lesz.
Egy nagy kanál tölteléket teszek az elkészített tésztákra és hosszába összetűröm ,a végeit villával összenyomkodom hogy főzés közben ne nyíljon szét.
Sós vízben a forrástól kezdve 10 percet főzöm.
Paradicsomszósszal tálalom.
Fóliában csomagolva a fagyasztom a többit .
1. Megpucoljuk a krumplikat, majd a krumplifúróval kifaragjuk a belsejét. 2. A krumpli belsejéből egy csigaformát kapunk. 3. A darált húst előkészítjük fasírtnak, majd a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felkockázom, hogy az is jó, ha szeletben hagyom, megsózom, be borsozom. Olaj, bele egy felkockázott hagyma, egy kevés fokhagyma és egy kicsit átsütöm a húst. Tepsibe tesze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összetörjük, és a zsiradékon megpirítjuk. A hártyáitól megtisztított, kis kockákra vágott velőt hozzáadjuk a hagymához, majd sózzuk és fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű